COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK

Archives

Opskrifter

Sunde kiks

1. november 2015

Lad være med at købe de grove kiks i supermarkeder, de er ofte fyldt med sukker og fedstof. Du risikerer at blive narret. Godtroende som du er får du desværre indtaget flere kalorier end din krop har behov for og du tager på i vægt. Hvad kan du så gøre hvis du vil have grovkiks?

Continue Reading

Alt om slankemad

DERFOR skal du spise morgenmad

17. oktober 2015

Mange mennesker springer morgenmåltidet over, da de enten simpelthen glemmer at spise eller ikke føler sig sultne.

Hvis man ligesom mig ofte kommer til at trykke på snooze-knappen lidt for mange gange og ender med meget mindre tid end forventet, kan morgenmåltidet nemt blive nedprioriteret. Dette kan dog have konsekvenser for resten af dagen samt for ens generelle sundhed og velvære.

Continue Reading

Motion

Løb med motivation

2. oktober 2015

Løbetræning

At løbe er en af mine personlige favorit sportsgrene! Jeg nyder at tilbringe en halv time i naturen med min favorit musik i ørene, mens jeg får pulsen op og sved på panden. Løb er både utroligt nemt, fleksibelt, hurtigt og nemt at få indbygget i en travl hverdag.

Derudover er det en god træningsform hvis man ikke har lyst til at bruge mange hundreder kroner på et fitnessmedlemskab eller en splinterny mountainbike.  På trods af alle disse fordele ved at løbe, kan det være svært at bevare gejsten til rent faktisk at komme ud af døren og få sved på panden. Derfor har jeg listet nogle af mine bedste tips til at bevare motivation og gøre løbeturen lidt mere interessant.

Continue Reading

Opskrifter

3 sunde snacks til læseferien

30. september 2015

I læseferien får jeg ofte den største trang til at spise en stor pose matadormix eller drikke en flaske cola i håb om at gøre eksamenslæsningen mere overskuelig.

Dette kan dog være en dårlig idé, da den mad, man spiser, i stor grad påvirker ens koncentration, præstationsevne og humør. I stedet har jeg igennem mine år som studerende forsøgt at finde sunde, hurtige og lækre snacks, som, på samme måde som cola, slik og chips, kan gøre det lidt sjovere at læse om redoxreaktioner, kemiske bindinger og intermolekylære kræfter.

Nedenfor har jeg listet nogle af mine yndlings snack, som jeg med god samvittighed kan spise, mens jeg er begravet i noter og bøger.

Continue Reading

Opskrifter

Fedtfattige pandekager

10. maj 2015

Pandekager

Pandekager er lækre, men desværre også fyldt med usunde ting og når man steger dem bruger man hurtigt en masse stegemargarine. Men der er faktisk opskrifter på fedtfattige pandekager. Jeg har fundet en opskrift, som jeg har sat ind herunder. Pandekage opskriften er fra Femina, der har et væld af gode opskrifter. Se alle Feminas pandekage opskrifter her.

Continue Reading

Inspiration til kuren

Bliv slank efter en fødsel

20. august 2014

Vi er født med forskellige gener og adfærd

Når man har født trænger man ofte til at tabe nogle kilo. For nogle sker det helt automatisk, de taber sig hurtigt inden for et halvt år, mens andre må kæmpe en kamp. Det er et spørgsmål om genetik, adfærd og miljø. Hvis man bor i et område fyldt med masser af fristelser, kan det være lettere at falde i. Familiens støtte betyder også rigtig meget i perioden efter en fødsel. Det kan være svært, at have overskud til den rigtige ernæring, når man både skal amme, passe baby, passe hjem og have det fulde overblik. Mange kvinder inklusive mig selv, havde slet ikke fri under mine barsler. Der var både arbejde, studier og barsel. Det var svært at spise sund og tabe sig. Men jeg fandt hurtigt nogle fif.

Continue Reading

Alt om slankemad

Hjælp min mave er oppustet

6. august 2014

Oppustet mave

Nogle fødevarer kan skabe irritation i maven også under en slankekur. Det er især hvis du spiser enorm mange af de fødevarer som irriterer maven. Oppustethed, øget flatulens ( prutter) og mavesmerter er et symptom på noget. Symptomerne kan forveksles med irritabel tyktarm, med fedme, psykologiske faktorer eller andre tilstande. Hvis der ikke ligger en sygdom til grund for dine symptomer, kan du prøve at undersøge om du reagerer specifikt på noget i kosten. Folk der har haft disse symptomer, har ofte reageret på:

Continue Reading

Opskrifter

Rugbrødslagkage

18. juli 2014

En sund lagkage er det overhovedet muligt? Her finder du opskriften på en rugbrødslagkage, som nok er det tætteste på en sundlagkage, som vi kender den. Så gem rugbrødet, selvom det er blevet tørt, og brug det i denne lækker rugbrødskage som bund.

Bunde

• 150 g rugbrød ( mørkt rugbrød)

  • 1 t sk bagepulver

• 100 g hasselnødder

• 2 spsk kartoffelmel

• 3 æg

• 170 g sukker

  • Smør til formen

Som det indgår af ingredienserne er det en ret usædvanlig bund til en kage, men der vil med garanti vækkes begejstring ved servering.

Fyld

• 250 g mascarpone (1 bæger)

• Kornene fra 1 vaniljestang (gem stangen til de syltede blåbær)

• Fintrevet citronskal fra en usprøjtet citron

• 2½ dl piskefløde, pisket til skum

• 3-4 spsk flormelis

Fyldet er som vi kender det, da en lagkage helst også skal smage af en lagkage.  Derfor er det ikke sparet på noget til fyldet. Man kunne sagtens gå ”all in” og lave en kun sund lagkage, med et sundt fyld, men lagkager optræder ofte til relativt store begivenheder, og det er derfor en sjælden ting, at få en lagkage. Derfor skal man vel også have lov til at nyde den.

Du kan finde resten af opskriften på Isabellas hjemmeside.

Inspiration til kuren

Slankende æggekage

12. juli 2014

Æggekage er ikke kun sundt, det er også mættende og slankende! For som æggekage byder op til, er det en ret fyld med proteinholdige æg, som er god for kuren, da det mætter meget i længere tid. Derudover er æggekage meget fedtfattigt, og du kan selv vælge at fylde den med masser af vitaminer ved at tilføje lækre grøntsager til retten. Hvordan du ønsker din æggekage er helt op til dig selv – men lækkert er det med garanti.

Continue Reading