Opskrifter

Fedtfattige havregrynskugler

Havregrynskugler

Da jeg var barn fik vi havregrynskugler, når der skulle hygges. Jeg tror faktisk, at min mor og far var ligeså vilde med dem som jeg. Jeg blev ret god til at lave dem og de var også min redning da jeg flyttede hjemmefra. Fordi havregrynskugler kan laves let og billigt og på mange måder.

Du skal bruge, de almindelige

  • 250 g havregryn
  • 200 g flormelis eller sukker
  • 100 g blød smør
  • 50 g kakao
  • Krymmel og kokos til pynt

Det er ret let at lave havregrynskugler, du skal bare blande alle ingredienserne sammen. Når du har gjort det er du nød til at mærke på blandingen. Hvis den er for klistret skal der mere havregryn i. Hvis den er for tør skal der mere smør i. Du kan eventuelt putte smagsgivere i som kaffe eller romessens. Du kan lave dem helt som du vil. Når du har lavet massen, skal du rulle en masse kugler, de skal vendes i enten kokos, havregryn eller krymmel. Sæt dem til side på et fad. Man kan efterhånden købe så meget sjov krymmel, så det er let at variere havregrynskuglerne. Du kan fx lave nogle af dem i en farve og andre í en anden farve. Den eneste ulempe ved denne opskrift er at den er ret fed. Jeg har fundet en opskrift på en madblog, det kan være du kan bruge den:

Fedtfattige havregrynskugler

  • 3 dl havregryn
  • 2 spsk kakao
  • 1-1,5 dl dadler eller bananer
  • 1 dl kaffe
  • Eventuelt lidt romessens

Bland ingredienserne sammen og mærk efter om der skal mere vådt eller tørt i massen. Hvis den føles rigtig, kan du blot trille den til kugler og rulle kuglerne i havregryn. Du skal ikke bruge det færdigkøbte krymmel til denne opskrift, da den er fyldt med sukker og ofte en masse ukendte e-stoffer. Pas også på med at rulle i nødder, da nødder er meget kalorierige. Du kan eventuelt skrive opskriften ind på madlog.dk, så kan du hele tiden holde øje med kalorieindtaget.

Skriv et svar