Rugbrødslagkage
En sund lagkage er det overhovedet muligt? Her finder du opskriften på en rugbrødslagkage, som nok er det tætteste på en sundlagkage, som vi kender den. Så gem rugbrødet, selvom det er blevet tørt, og brug det i denne lækker rugbrødskage som bund.
Bunde
• 150 g rugbrød ( mørkt rugbrød)
- 1 t sk bagepulver
• 100 g hasselnødder
• 2 spsk kartoffelmel
• 3 æg
• 170 g sukker
- Smør til formen
Som det indgår af ingredienserne er det en ret usædvanlig bund til en kage, men der vil med garanti vækkes begejstring ved servering.
Fyld
• 250 g mascarpone (1 bæger)
• Kornene fra 1 vaniljestang (gem stangen til de syltede blåbær)
• Fintrevet citronskal fra en usprøjtet citron
• 2½ dl piskefløde, pisket til skum
• 3-4 spsk flormelis
Fyldet er som vi kender det, da en lagkage helst også skal smage af en lagkage. Derfor er det ikke sparet på noget til fyldet. Man kunne sagtens gå ”all in” og lave en kun sund lagkage, med et sundt fyld, men lagkager optræder ofte til relativt store begivenheder, og det er derfor en sjælden ting, at få en lagkage. Derfor skal man vel også have lov til at nyde den.