Opskrift: Lækker tunmousse
Spis en lækker omgang tunmousse
Hvis du mangler en lækker forret, så overvej en lækker omgang tunmousse. Tunmousse kan laves en hver slags fest, det er altid godt og smager lækkert. Det er en ret, der er nem at lave.
Ingredienser til denne lækre tunmousse:
- 2 dåser tun i olie
- 1 tsk revet løg
- 100 mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- 1 spsk tørrede dildspidser
- Saft af 1 lille citron
- Salt og peber
- 5 blade husblas
- ¼ l piskefløde
- 4 spsk olivenolie
- 1 stort bundt kruspersille
- 1 usprøjtet citron
- Evt. krondild
Sådan gør du
- Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft.
- Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
- Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen, til du har en jævn og blød tunmousse.
- Smør en springform med olivenolie og hæld tunmousse i.
- Lad din tunmousse hvile i køleskabet til næste dag.
- Vend den færdige tunmousse ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
- Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern.
- Skær resten af citronen i både. Pynt den portionsanrettede tunmousse med citronskal og krondild og server den med flutes og citronbåde.