Alt om slankemad,  Opskrifter

Sunde kager til kaffen

JA! Jeg ved godt, du er på slankekur, og JA jeg ved godt, man ikke har behov for svære fristelser i sådan en periode. MEN, nu er det sådan, at jeg også selv er på slankekur. Jeg har altid haft en sød tand, og en tendens til at bage lidt for meget kage med lidt for meget fløde eller sukker. Så selvom jeg er gået på slankekur, har den søde tand altså ikke sluppet – og det er der ikke noget at gøre ved. I hvert fald ikke andet end at jeg har været i den kreative boks, og fundet frem til opskrifter på sunde kager, som man godt må spise en gang imellem UDEN dårlig samvittighed!

Lækker brownie

Noget som jeg har savnet er en lækker brownie, som smager af brownie. Chokolade er en af mine helt store syndere, og jeg har virkelig higet efter at finde en opskrift på en eller flere chokoladekager, som jeg kan sætte tænderne i. Det er endelig lykkedes, og jeg har derfor fundet frem til denne virkelig velsmagende brownie:

Ingredienser: 8-10 stk

250 g dadler uden sten
3 æg
1 dl vand
30 g kakao
2 tsk (glutenfri) bagepulver
0,5 dl smagsneutral olie
70 g peanutbutter (kan undlades)
1 tsk kanel
En knivspids salt
60 g mandelmel
150 g mørk grofthakket chokolade
(50 g nødder)
100 g mørk chokolade til overtræk

Bagetid

  1. Det første du gør, er at blende dadler, æg, olie og vand i en foodprocessor.
    2. Dernæst tager du den blendede dadelmasse over i en skål.
    3. I en anden skål blander du de tørre ingredienser sammen.
    4. Derefter tilsætter du de tørre ingredienser lidt af gangen og rører det grundigt sammen, så du får en ensartet masse.
    5. Tilsæt til den hakkede chokolade.
  2. Kom dadelmassen i en lille form med papir.Du har nu den lækreste sunde brownie! Så det kan sagtens lade sig gøre at få sunde kager, der smager godt. Er du ikke helt færdig med at savle over gode opskrifter, så tag et kig på Isabellas kager og desserter, som helt sikkert vil få bagelysten frem.

Skriv et svar