COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Lækker rabarbertrifli

14. februar 2014

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en dessert, der egner sig rigtig godt til sommeren. Den er god at servere, når der er gæster og smagen er dejlig frisk. Desværre er den ikke så kaloriefattig, som den kunne se ud, men det kan man heldigvis gøre noget ved. Jeg har fundet en opskrift på nettet, jeg har været nød til at korrigere makronmængden lidt og ligeledes fjernet sukker fra grundopskriften ellers er den simpelthen for fed.

 

Fedtfattig rabarbertrifli, du skal bruge:

  • 750 gram rabarber
  • 50 gram smuttede mandler
  • Lidt vand
  • Stevia efter smag
  • Lidt maizenajævning til at samle med
  • 50 gram makroner ( 100 gram hvis det er sukkerfri småkage/makron)
  • Evt. 2 – 4 spsk. portvin/sherry.

Creme:

  • 2½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • Stevia
  • 1½ spsk maizena
  • Korn af en  ½  -1 vanililjestang

Sådan laver du den fedtfattige rabarbertrifli

Opskriften er hentet på dk-kogebogen.dk, jeg har korrigeret indholdet, så det er mindre fedende og vejledningen er her: Rabarberne renses, skylles, skæres i 2 cm lange stykker og lægges i et smurt fad. Sukker blandes med mandler og maizenamel og drysses over rabarberne. Rabarberne dampes møre i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 8 minutter. Der røres 2 – 3 gange under tilberedningen. Alle ingredienserne til cremen piskes sammen. Cremen hældes i en kande eller høj skål og koges i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 3 minutter. Der piskes hvert minut. Cremen afkøles. Makronerne kommes i en skål, og vinen hældes over. De afkølede rabarber fordeles over makronerne, og cremen fordeles over rabarberne. Deres drysses eventuelt med hakkede mandler. Server med en fedtfattig cremefine, cremefraiche eller skyr.

Værd at vide om denne opskrift

Kaloriemæssigt kan man godt skrue den lidt ned, men den vil stadig indeholde mange kalorier og hvis du er på kur, bør du kun tage en lille portion og så hellere servere med en masse frisk frugt og skyr. Det smager i øvrigt også rigtig dejligt og frisker retten rigtig skønt op. Så man går på ingen måde glip af noget, ved at tilsætte frugt.

 

Billede: elPadawan

Du kan måske også lide

No Comments

Leave a Reply