Inspiration til kuren

Myter om slankekure

Hvis du har den overbevisning, at du allerede ved alt om planlægningen af en fornuftig og sund kost, så bør du læse lidt videre her i teksten. BT har nemlig for nyligt bragt en artikel med de ti dårligste slankeråd, der findes på markedet. Her på siden opsummere vi artiklens vigtigste pointer.

Her er de 10 dårligste slankeråd

 

Der findes uendeligt mange råd til dig, der gerne vil tabe dig. Nogle gode, nogle knap så gode – og nogle direkte ubrugelige. Men alligevel bliver de stadig brugt. Måske også af dig selv? Tjek her listen over 10 af de værste slankeråd:

1. Fedt i maden gør dig tyk

Rådet holder ikke, fordi det langt fra er så simpelt. Det fedt, der findes i f.eks. chips, kager og fastfood er en dårlig form for fedt, som øger dit kolesteroltal. Men der findes også godt fedt, som f.eks. det, der er i nødder, avocado og laks. Det er rigtig sundt, og parret med en god og alsidig kost kan det gode fedt faktisk hjælpe dig med at holde vægten nede, siger den amerikanske ernæringsekspert Tricia Psota til websitet Prevention.com.

2. Drop de små snacks, hvis du vil tabe dig

Rådet holder ikke, fordi det faktisk er en rigtig god ide med små snacks i løbet af dagen, når du gerne vil tabe dig, fortæller personlig træner Mike Clancy. Det er med til at holde dit blodsukker ved lige og forhindrer dig i at kaste dig over alt for store portioner, når du spiser de større måltider. Men det skal selvfølgelig ikke være chips og chokolade, du snacker med – men derimod nødder, bananer, yoghurt og frugt.

3. En kalorie er en kalorie – og alle kalorier feder

Hvorfor holder det ikke:

Der er stor forskel på kalorier. Det handler meget om, hvilke typer kalorier, der er tale om, hvornår du spiser det og hvilken form, din krop er i, fortæller personlig træner Mike Clancy og fortsætter: 50 kalorier fra et æble er langt bedre for kroppen – og feder mindre – end 50 kalorier fra f.eks. en ostekage.

4. Drop kulhydraterne

Hvorfor holder det ikke:

Ifølge sundhedseksperten Chrissy Carroll bliver forskningen i kulhydrater ofte fejlfortolket. For det er ganske rigtigt, at forskningen viser, at du skal begrænse dit indtag af kulhydrater i form af hvidt brød, hvidt pasta og den slags, men der er ikke noget i forskningen, der antyder, at fuldkorsprodukter, f.eks. fuldkornspasta, modvirker dit vægttab.

5. Hold dig til proteinerne

Hvorfor holder det ikke:

Mange nye slankekure tager udgangspunkt i en meget proteinspækket kost, men det holder ikke, fortæller sundhedseksperten Rania Batayneh. Kroppen har brug for en kost, som består af protein, kulhydrat og fedt. Hvis du udelukkende spiser protein, så får din krop ikke nok fibre og må også undvære en række antioxydanter, som kulhydraterne ellers leverer.

6. Tab dig med de glutenfri produkter

Hvorfor holder det ikke:

Der er ifølge de amerikanske eksperter ikke noget, der tyder på, at gluten påvirker din vægt. Problemet ligger snarere i, at for mange vælger de helt hvide typer mel frem for dem med fuldkorn. Men om der er gluten i eller ej spiller ingen rolle for vægttabet.

7. Du forbrænder mere, når du har tom mave

Hvorfor holder det ikke:

Problemet med at træne på en tom mave er, at når der ikke er noget i maven, som kroppen kan hente sin energi fra, så begynder den i stedet at tære på muskelmassen. Sørg i stedet for som minimum at spise noget frugt som f.eks. banan, fersken eller mango og suppler gerne med et lille stykke mørk chokolade, lyder rådet fra eksperterne.

8. Vær på kur i hverdagene – giv slip i weekenden

Hvorfor holder det ikke:

I weekenden sker det ofte, at vi sover mere, motionerer mindre, drikker mere alkohol og spiser større portioner. Så holder vi vores kur hele ugen igennem, har vi sikkert tabt et kilo, når vi når til fredag – men det kilo kommer hurtigt tilbage, hvis ikke du også holder din diæt i weekenden, slår ernæringseksperten Rania Batayneh fast.

9. Hold dig væk fra junkfood og slik

Hvorfor holder det ikke:

Hvis du aldrig nogensinde får lov til at spise en pizza eller glæder dig over et stykke chokolade, så bliver det simpelthen for hårdt at være på kur. Det betyder, at sandsynligheden for, at du enten dropper kuren helt eller ryger på et ordentligt ædegilde med jævne mellemrum, er langt større, end hvis du indimellem giver dig selv lov. Så længe det ikke er hver dag, du ’lige giver dig selv lov’, fortæller Rania Batayneh.

;10. Spis så få kalorier som muligt

Hvorfor holder det ikke:

Ifølge Chrissy Carrol, så er det nok det værste råd nogensinde. For hvis kroppen ikke får nok næring, så tror den, at den sulter, og som resultat nedsætter den sin forbrænding. Prøv i stedet at skære omkring 500 kalorier af din almindelige daglige kost og begynd at motionere. Så vil du næsten med garanti tabe omkring et halvt kilo om ugen.

Hvis du kender andre elendige slankeråd, der måske endda kan få dig til at tage på så del dem med vores læsere.

Skriv et svar