Alt om slankemad

DERFOR skal du spise morgenmad

Mange mennesker springer morgenmåltidet over, da de enten simpelthen glemmer at spise eller ikke føler sig sultne.

Hvis man ligesom mig ofte kommer til at trykke på snooze-knappen lidt for mange gange og ender med meget mindre tid end forventet, kan morgenmåltidet nemt blive nedprioriteret. Dette kan dog have konsekvenser for resten af dagen samt for ens generelle sundhed og velvære.

Få maskinen til at køre

Morgenmaden er som kendt dagens vigtigste måltid, da det giver én energiressourcer til resten af dagen. Studier viser, at folk, der spiser morgenmad, er ofte  er i bedre humør i løbet af formiddagstimerne.

Morgenmaden giver dig simpelthen mere overskud og booster dit humør. Derudover bevirker et sundt morgenmåltid også, at man kan være mere opmærksom og koncentreret i skolen eller på arbejdspladsen. Hvis du har tendens til at døse hen og være ufokuseret i de tidlige morgenmoduler på studiet, kan det være en ide at kigge på dine morgenmads-vaner.

Hold den slanke linje

Når du sover om natten er din krop på en mild “faste”, hvilket kroppen modsvarer ved at sænke stofskiftet. Ved at spise mad om morgenen sparker du stofskiftet og forbrændingen igang, og du kan begynde at forbrænde kalorier.

Derudover medhjælper morgenmaden også, at man har mindre tendens til at overspise og spise fed og usund mad resten af dagen. Hvis du springer morgenmaden over, vil du ofte være så sulten til frokost, at du spiser alt for meget mad, hvilket giver dit blodsukker voldsomme udsving.

Proteiner og fibre

Spis protein- og fiberrigt for at sikre, at din krop er fyldt med energi og at dit blodsukker er stabilt fra morgenen af. Dette ruster dig til bedre at kunne sige fra overfor usunde fristelser i løbet af dagen.

En af mine personlige morgenmadsfavoritter er havregryn toppet med banan og kanel eller friske bær og vaniljepulver. Det friske frugt og den varme grød udgør tilsammen et utroligt lækkert, mættende og nærende morgenmåltid.

 

Skriv et svar