Opskrifter

Sunde kiks

Lad være med at købe de grove kiks i supermarkeder, de er ofte fyldt med sukker og fedstof. Du risikerer at blive narret. Godtroende som du er får du desværre indtaget flere kalorier end din krop har behov for og du tager på i vægt. Hvad kan du så gøre hvis du vil have grovkiks?

Ingrediensliste

Start med at kikke på ingredienslisten. Se om du kan finde ud af hvor meget sukker og fedt der er i. Du vil sikkert blive overrasket over indholdet at både sukker, salt og fedt.

Økologiske kiks

Økologiske kiks er ikke sunde pr. definition. Det vil sige du slanker dig ikke af dem. Det betyder bare noget hvordan kornet er gødet og selvfølgelig har den en indirekte betydning for din sundhed. Men du skal ikke tro at du slanker dig, fordi du spiser økologisk.

Lækre kiks

Man kan få rigtig mange lækre kiks, du kan få kiks med kanel, ingefær og vanilje. Nogle kiks kan man bage selv. Hvis du er på kur, skal du især være opmærksom på sukker og fedtindholdet, når du bager kiks. Fedtindholdet kan nemlig godt komme ret højt op i en kiks.

Eksempler på sunde og usunde kalorier

  • Usund: 5 digestive-kiks 1 Big Mac 1 halv liter cola 1 pose peanuts 1.769 kcal!
  • Sund: 1 hel avocado med rejer 1 blandet salat med tun 1 fersken 1 stk. rugbrød med kyllingepålæg 1 filur-is 300 g blandet salat 1.667 kcal!

Der kan heller ikke være nogen tvivl om hvad der lyder lækrest af de to forslag. Jeg er sikker på de fleste ville vælge den sunde løsning, fordi den ganske enkelt smager bedre.

Knækbrød og kiks

Jeg har findet en rigtig fin opskrift på knækbrød. De kan spises som kiks. Men der er færre kalorier i end i en kiks. Derfor ville det være bedre at lave dem.

Skriv et svar