Inspiration til kuren

Undgå oppustet mave og ballon mave

Bikini sæson

Nu er det bikini sæson og det er på ingen måder rart at have oppustet mave. Når man har bikini på og har oppustet mave ser det ud som om man enten er gravid eller tyk. Derfor skal det undgås.

Sådan undgår du oppustet mave

  • Tænk over om du spiser mange fibre, det kan nemlig give luft i magen
  • Drikker du øl eller sodavand, det giver også luft i maven
  • Har du slappe mavemuskler, så kan det også være med til at din mave ser oppustet ud, du bør derfor træne dine mavemuskler op
  • Er du stresset?
  • Har du irriteret tyktarm?

 

Det løser sig ikke hvad gør jeg?

Til at starte med må du netop tænke over hvad du spiser. Fibre er sunde og det burde ikke være nødvendigt at skære ned på dem. Til gengæld kan du sagtens skære ned på kaffe, sodavand og øl da de alle kan give luft i maven. Sørg for at afstresse dig selv, det kan være ved at gå nogle lange ture eller dyrke sport. Stram dine mavemuskler op, så kroppen har lidt at stå imod med. Hvis ingen af disse ting virker eller hvis du pludselig også får ondt i maven, så bør du gå til din læge. Det kan være der er tale om en skjult lidelse.

 

Forstoppelse

Det er alment kendt, at det ikke altid er muligt at gå på toilettet, når det kræves. Det kan medføre forstoppelse og dermed oppustet mave. Hvis du også spiser fed forarbejdet mad og sidder ned hele dagen får det tarmene til at arbejde langsommere. Afføringen hober sig derfor op og din mave ser oppustet ud.  Mange af os venter også for længe med at gå på toilettet, selv om vi egentlig føler trang til det. Men det er meget usundt og føles ubehageligt.

 

 

 

Skriv et svar