Inspiration til kuren

Sunde snacks

Det er godt med snacks, og man skal gerne have små snacks omkring 3 gange om dagen. Det er dog meget vigtigt, at det er sunde snacks, for ellers kan man hurtigt få en masse kalorier, og det er jo ikke det man vil.

Sunde snacks er gode, men man må ikke spise for meget af dem heller. Jeg har fundet 6 sunde snacks på elle.dk, som du kan se herunder. Udover disse har jeg fundet sunde snacks på madogbolig.dk og go.tv2.dk. Se de sunde snacks herunder eller ved at trykke på de forskellige links.

Figenstang

Du husker sikkert figenstangen fra din barndoms madpakker. Når den søde tand melder sig, er Castus frugtstængerne med figen en rigtig god snack. Den er lille, handy, sund og sød – et fint mellemmåltid sammen med en fiberkiks.

Kakao

Selvom de fleste kakaodrikke er lavet på skummetmælk, er der stadig meget sukker i dem og dermed mange kalorier. Mathilde Café har lavet en ChocoLight uden tilsat sukker og med kun 0,5 % fedt. Den indeholder ca. 120 kalorier og udgør derfor et udmærket mellemmåltid med to fiberkiks eller knækbrød.

Miniyoghurt

Et godt lille mellemmåltid, når du har travlt eller er på farten. Vælg en yoghurt med max 1,5 % fedt og vælg en, hvor myslien ikke er sukkerristet. Cultura naturel med mysliknas indeholder 150 kalorier og udgør et fint mellemmåltid.

Myslibarer

De lækre barer kan også fås i en light-udgave fra Alpen. En bar indeholder 59 kalorier og udgør et godt mellemmåltid sammen med et stykke frugt. Ideelt når sliktrangen skal slukkes!

Is

Til dessert kan du enten vælge at spise en lille smule af en rigtig god vaniljeis, 100 ml = 100 kalorier, eller du kan snuppe lidt mere af en light-is. Den mest fedtfattige is er fra Isis – den kan du spise 250 ml af. Ellers vælg sodavands- eller sorbetis. Du kan selv fryse sodavandsis, mange indeholder mindre end 100 kalorier pr. is. De trekantede Sun Lolly’er har kun 53 kalorier pr. is.

Kage

Kager bliver aldrig rigtig sunde, men du kan godt nyde et lille stykke en gang i mellem. 25 g kage svarer til ca. 100 kalorier; dvs. et stykke på 5 x 5 cm. Suppler med frisk frugt, f.eks. 150 g vindruer eller 200 g æble, så bliver mellemmåltidet ikke så tungt. Er du til nemme løsninger, så snup en kageblanding med så lavt fedtindhold som muligt eller du kan bruge din yndlingsopskrift, men skift smørret ud med olie og brug sødemiddel i stedet for sukker.

Skriv et svar