Inspiration til kuren

Start dagen med en sund og nærende smoothie

Smoothie

Smoothie er en kold drik med en cremet tekstur. Den består oftest af blendet frugt, bær, juice, yoghurt eller knuste isterninger. Den minder meget om en milkshake og bliver ofte anvendt synonymt med denne. Dog er en milkshake tyndere og behøver slet ikke indeholde blendet frugt. Man kender Smoothien fra 1960erne i USA. Der begyndte forretningerne så småt at sælge dem og efterhånden har fænomenet bredt sig til resten af verdenen. Nu er smoothies så almindelige, at de sælges i de fleste caféer eller butikker. Grundlæggeren af Smoothie King, amerikaneren Stephen Kuhnau, hævder at være opfinderen af smoothien. Årsagen til smoothien har fået sådan en popularitet kan blandt andet være den øgede fokus på sundhed og ernæring. Smoothies kan laves på en måde, så man hver dag får dækket sit vitamin, mineral og frugt/fibre behov.

Den sunde smoothie

Den sunde smoothie er den rigtige smoothie. Forstået på den måde, at den ikke er proppet med alverdens e-stoffer og underlige ting. Den indeholder i bund og grund kun frugt, grønt og eventuelt is. Der er nogle der også tilsætter en yoghurt, skyr eller cremefraiche. Desuden er den blendet godt. Det gode ved en smoothie er at den ikke behøver sukker eller sødestof. Den kan naturligt sødes ved at bruge søde bær, banan, gulerod eller svesker.

Smoothie som morgenmad

Man kan sagtens starte dagen med en smoothie. Den er sund, nærende og fyldt med gode vitaminer. Da ingredienserne er blendet, bliver massen også ret kompakt og man kan derfor pludselig få en masse frugt og grønt på kort tid. Prøv også at blende friske spinatblade i din smoothie, der smager helt fantastisk. Eller eksperimentér med forskellige bær.

Smoothie som dessert

Smoothie kan også bruges som dessert. Den kan spises som ”frugtsuppe” eller bruges som grundingrediens i en dessertopskrift. Prøv fx at toppe din smoothie med pisket cremefine.

Skriv et svar