Motion

Løb med motivation

Løbetræning

At løbe er en af mine personlige favorit sportsgrene! Jeg nyder at tilbringe en halv time i naturen med min favorit musik i ørene, mens jeg får pulsen op og sved på panden. Løb er både utroligt nemt, fleksibelt, hurtigt og nemt at få indbygget i en travl hverdag.

Derudover er det en god træningsform hvis man ikke har lyst til at bruge mange hundreder kroner på et fitnessmedlemskab eller en splinterny mountainbike.  På trods af alle disse fordele ved at løbe, kan det være svært at bevare gejsten til rent faktisk at komme ud af døren og få sved på panden. Derfor har jeg listet nogle af mine bedste tips til at bevare motivation og gøre løbeturen lidt mere interessant.

Find en løbemakker

For mange mennesker kan det være en stor hjælp at løbe med en ven, søster eller kæreste for at bevare løbeglæden. Dette gør først og fremmest, at man har en anden person der forpligtiger en til rent faktisk at få løbet. Derudover kan dét, at løbe med en makker, tilføre løbeturen et konkurrence-element og gøre én mindre tilbøjelig til at holde pauser og sænke farten.

Hør musik

Musik er nok i virkeligheden min største motivationskilde, når det kommer til løb. Det holder min energi og mit humør oppe – og dermed også mit løbetempo. Lav en play-liste med up-beat numre, der giver dig lyst til at give dig selv 10% ekstra.

Variation

Det er alfa og omega at variere løbeturen for at bibeholde glæden ved løb. Løb forskellige ruter hvis muligt, forskellige distancer og på forskelligt terræn. Derudover gør det også en forskel at løbe på forskellige tidspunkter på dagen og med forskelligt tempo. Prøv evt. at lave intervaltræning for virkeligt at pifte din løbetur op. Du kan også prøve at tage tid på din løbetur og løbe i ekstra højt tempo. Hvis du altid løber samme rute og i samme tempo vil du helt sikkert hurtigt køre død i sportsgrenen – som ligesom så meget andet i livet kræver variation.

Skriv et svar