Alt om slankemad

Hold den perfekte fødselsdag

Fødselsdag er indbegrebet af hygge, gaver og MASSER af mad. Det er netop en dag, hvor man må og kan synde alt det man vil – uden dårlig samvittighed. Det er den ene dag om året hvor man, i mine øjne, er fritaget den evige slankekur. Derfor skal maden også være skarp og sidde lige i nåleøjet.

Hvis du er madglad, men er lidt blank på, hvad du skal kaste dig ud i, kan du få lidt inspiration på dagens indlæg, hvor jeg vil dele lidt ud af mine tidligere idéer og erfaringer – HURRA!

Helt vild med fødselsdag

Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg er helt ufatteligt banlig, når det kommer til min egen fødselsdag. Sådan har jeg altid været, og det kommer jeg aldrig nogensinde til at vokse mig fra. Derfor har jeg også altid gået meget højt op i at lave lækker mad og kage, da det ellers ikke er noget, jeg lige får til hverdag.

 

Klassisk fødselsdag

Da jeg har en barnlig indstilling til min egen fødselsdag må jeg indrømme, at jeg derfor også er til den helt klassiske med personlige variationer. Jeg inviterer derfor altid veninderne til boller og kakao. MEN, bollerne bager jeg selv, og kakaoen er ligeledes hjemmelavet. Den bliver lavet på lækkert chokolade med fløde og stødt kanel. Det kræver ikke så meget, men smager virkelig himmelsk. Den serveres naturligvis med flødeskum på toppen!

Når det så gælder aftensmaden, skal det gøres all in – intet mindre kan gøre det. Jeg laver derfor ofte mine livretter, hvoraf en af dem er rødvinsmarineret oksecuvette med pastasalat.

Jeg E-L-S-K-E-R det , selvom det er lidt pebret for pengepungen. Jeg vil anbefale dig at lave det, da det smager himmelsk – det er lige så godt som at gå på restaurant – og nej, det er ikke så svært at lave, som det lyder.

Til dessert går jeg også all in. Jeg er nemlig en sukkergris med stort S, så derfor byder jeg altid på hjemmelavet snickerskage. Jeg laver den kun den ene gang i året – så jeg spiser, til jeg føler mig mere end ulækker. Opskriften kan du nemt finde på nettet. Fem minutter, så står du faktisk ude i køkkenet med maskinerne i gang!

Det kalder jeg en vaskeægte og hamrende god fødselsdag, hvor man virkelig bare dyrker sig selv og sine behov (det skal der være plads til på denne dag).

Skriv et svar