Alt om slankemad

Derfor skal du spise sundt

Endnu en gang nærmer vi os et nyt år – og i et nyt år ønsker vi os som oftest nye vaner, som ofte falder på at spise sundere. Men hvorfor skal du gøre det? Find ud af det i artiklen her.

Når du skal i gang med at lægge dine vaner og din livsstil om, vil du undervejs opleve, at motivationen falder. For at undgå det eller at du dropper dine nye vaner, bringer vi her tre gode grunde til, hvorfor du skal spise sundt.

Du får mere energi

En rigtig stor fordel ved at ændre din kost til det sundere er, at du får mere energi. Når du dropper raffinerede kulhydrater som hvid pasta, kage, slik, sukker og hvidt brød, vil du hurtigt føle dig mere energisk. Når du starter på din nye livsstil uden sukker, vil det tage kroppen 3-5 dage at vænne sig til. Du bliver derfor mere træt, men vil herefter mærke en tydelig ændring i energi-niveauet!

Du får pæn og frisk hud

Kun 48 timer efter du er begyndt på din nye livsstil, vil det kunne ses på din hud. Grunden til det er, at et øget væske- og vandindtag leder affaldsstoffer ud af kroppen. Derudover indeholder både frugt og grønt antioxidanter og vitaminer, som mindsker sorte rander og rynker – what’s not to like?

Du kommer i bedre humør

Når du spiser sundere, kommer du helt automatisk i bedre humør. Grunden til det er, at sukker og stimulanser påvirker vores humør og giver humørsvingninger. Når du spiser sundt, kommer kroppen tilbage i balance med et stabilt blodsukker med mere overskud til følge. Hvem vil ikke gerne være i bedre humør?

Er du standhaftig med din nye livsstil, vil du altså få det meget bedre både fysisk og psykisk. Mad har stor betydning for dit velvære – så vær vedholden!

Løber du tør for inspiration til en sund kost, kan du finde gode og nemme opskrifter på hverdagsmad på Madling.dk.

Skriv et svar