COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Mors tips

Sådan holder du den sunde livsstil i julen

26. november 2019

Julen er for rigtig mange en stor udfordring i forhold til at blive ved med at have en sund livsstil og holde vægten. December er for de fleste lig med store mængder fedtholdigt mad, som skal skylles ned med alkohol. Derudover ryger der også gerne konfekt, småkager og slik ned som snacks. Hvis du gerne vil gå julen i møde på en sundere måde, får du her vores tips til, hvordan du gør det.

1. Tænk anderledes til julefrokoster

Julefrokoster kan ikke undgås i juletiden – til gengæld kan der laves om på, hvad der bliver serveret. Foreslå gerne om ikke tilbehøret kan skiftes ud med salater, groft brød og lækre ovnbagte kartofler med en fedtfattig sovs til. Udvid det med en sundere dessert og med en gåtur efter gildet.

2. Lav sund konfekt

Konfekt behøver ikke kun bestå af marcipan og chokolade for at det er rigtig julekonfekt. De sidste mange år er der kommet mange gode forslag til sundere julekonfekt, hvor det for eksempel er sødet med tørret frugt, friske dadler eller stevia. Der findes et hav af opskrifter på nettet – Madling.dk er et af de steder, hvor du finder god og sund inspiration.

3. Spar på fedtet

Et tredje og rigtig godt råd til at undgå en vægtøgning hen over julen og nytåret er at spare på fedtet. Det kan du blandt andet gøre ved at skære det synlige fedt af på flæskestegen eller anden. Spar også gerne på sovsen eller lav en fedtfattig version, da du her kan spare mange kalorier. Sørg også for at udelade eller begrænse smør på brødet, når du er til julefrokost. Det er en nem måde at spare på både fedt og kalorier. Skær desuden også ned på de brunede kartofler og tag i stedet lidt ekstra kød og grøntsager om muligt. Så er du godt på vej!

Med ovenstående tips bør du komme igennem julen uden vægtøgning!

Du kan måske også lide

No Comments

Leave a Reply