Mors tips

Hjælp din slankekur på vej med andre livsstilsændringer

Vi kan komme langt med en slankekur og sund mad, men vi kan komme endnu længere med komplementerende livsstilsændringer. Vi giver dig her et par gode råd til, hvordan du kan tabe dig og blive sundere gennem andet end bare sund diæt.

Drop tobakken – brug en e-cigaret

Der findes mange løsninger, når du skal stoppe med at ryge. En af dem er at skifte over til et sundere alternativ. Mange har held med nikotinplastre eller nikotin-tyggegummi, og i løbet af de sidste år har endnu et alternativ meldt sig på banen: E-cigaretter.

Med e-cigaretter kan du nemt tilpasse dit rygestop efter dit behov. Du bevarer nemlig fornemmelsen af at ryge – og det kan for rigtig mange være en stor hjælp. Og selvom du fastholder følelsen af at ryge, skrotter du heldigvis alle de skadelige og kræftfremkaldende stoffer, som findes i almindelige cigaretter.

For mange er det lettere at stoppe med at ryge, hvis de bruger en e-cigaret. Ved brug af en e-cigaret kan du enten vælge at lave en flydende overgang, hvor du lidt efter lidt erstatter de giftige cigaretter med en e-cigaret. For andre virker det bedre at tage en kold tyrker og fra den ene dag til den anden udskifte den almindelige cigaret med e-cigaretten.

Derfor er e-cigaretter et sundere alternativ

Når du vælger at skifte dine almindelige cigaretter ud med e-cigaret, vælger du selv, hvor meget nikotin der skal være i væsken, og hvad væsken skal smage af. Foretrækker du cigaretsmagen, findes der et enormt udbud af denne type. Vil du derimod gerne eksperimentere med andre smage, er der stort set frit valg på alle hylder. Det store udvalg er klart en af fordelene, men det er langt fra den største.

Den største fordel ved at skifte til e-cigaretter er, at du undgår alle de skadelige og kræftfremkaldende stoffer. For selvom nikotin skaber afhængighed, er det ikke kræftfremkaldende.

På sigt kan det være en god idé at udfase nikotinen helt, og derfor kan du også få e-væsker uden nikotin. For selvom nikotin ikke er kræftfremkaldende, er det stadig en giftart, som får blodkarrene til at trække sig sammen.

30 minutters motion om dagen

Det er de færreste, der får det gjort, men de anbefalede 30 minutters motion om dagen gør underværker. Kroppen justerer sig langsomt men sikkert efter vores dagligdagsmønstre, og det er derfor vigtigt, at man bevæger sig bare en smule for ikke at gå helt i stå. Jo længere tid der går mellem løbeturene, jo sværere bliver det at komme afsted.

Det er desuden vigtigt at påpege, at det skal være minimum 30 minutter af høj intensitet. Det rækker altså ikke at gå 3 separate ture til kiosken over en hel dag – det skal være 30 minutter i træk, hvor du kan mærke, pulsen stiger. For det er først, når pulsen stiger, at kroppen kommer i gang.

Forsøg så vidt muligt at sætte gang i hele kroppen, når du motionerer. Det styrker ikke bare din kondi, men du får gang i alle muskelgrupperne, så de holdes varme og ikke langsomt bliver svagere. Svømning er ideelt til dette formål, om end det kan være svært at finde tid til i hverdagen.

Cardio over muskelopbygning

Der findes mange forskellige typer af træning, og ikke alle er lige gode, hvis du vil tabe dig. Det er absolut sundt at gå i træningscentret og løfte jernstænger, men det er ikke sådan, man taber sig. Du opbygger dine muskler, men du taber dig ikke som ønsket.

Cardio-træning er kort forklaret kredsløbstræning som løb, svømning, cykling og andre aktiviteter, der får gang i pulsen. De fleste vanlige fitnessgængere hader cardio-dag, fordi det er den hårdeste, men det er også den mest givende, hvis man vil være sund og tabe sig.

Står man en halv time på cross-traineren hver dag, hvor man taber 300-400 kalorier, vil man meget hurtigt tabe sig med den rigtige diæt.

Skriv et svar