Inspiration til kuren

Vin og chokolade – det er sundere, end du tror!

Hvis du gerne vil føre en slank og sund livsstil, får du sikkert fejlagtigt at vide, at du skal holde dig langt væk fra vin og chokolade. Vi har dog gode nyheder til dig – du behøver nemlig slet ikke gå i en stor bue uden om hverken vin eller chokolade. Det er da det, vi kalder en god nyhed.

Vin og chokolade er både det oplagte valg til gaver, og når du rigtig skal slappe af. Når en sund livsstil skal opretholdes, forsøger mange at undgå vin og chokolade, men begge dele kan sagtens være en del af en sund livsstil.

Det lyder måske for godt til at være sandt, men læs videre her, og bliv klogere på, hvorfor du kan være sund OG nyde et stykke chokolade og et godt glas vin en gang imellem.

Forkæl dig selv med god samvittighed

Nøglen til et langt og sundt liv er motion og sund kost med masser af grøntsager – det kommer vi ikke udenom. Men heldigvis er livet sjældent så sort og hvidt, og faktisk er der flere gode grunde til at nyde vin og chokolade.

Hvorfor så det? Jo, fordi forskellige videnskabelige undersøgelser viser, at vin og chokolade i visse mængder faktisk kan være godt for dig.

Chokolade, som forbedrer din træning? Og vin som slankemiddel?

Undersøgelser har blandt andet påvist, at mørk chokolade kan forbedre din træning, og at vin kan hjælpe et vægttab på vej. Det er dog ikke nødvendigvis sådan, som du tror. Det skal nemlig gøres med måde.

Vin indeholder stoffet resveratrol (som også findes i mørk chokolade og hindbær), der forhindrer fedtcellerne i din krop i at tiltrække sig endnu mere fedt. Derfor påpeger forskere, at to glas vin om dagen faktisk kan afhjælpe fedme. Derudover holder kalorierne i vinen dig mæt, så hvis du har tendens til at nat-snacke, kan du holde dig fra den uvane. Og det hjælper i sidste ende på dit vægttab.

Mørk chokolade, som booster til træningen

Forskning fra Kingston University viser, at du faktisk kan forbedre din præstation, hvis du spiser en plade mørk chokolade om dagen. Chokoladen skal være på mindst 75 procent, før det virker.

Forskere mener, at det er stoffet epicatechin, der findes i kakaobønner, som er skyld i præstationsfremmelsen. Stoffet øger nemlig kroppens produktion af nitrogenmonoxid, som udvider blodårerne og mindsker iltindtaget – og det skulle være det, der får dig til at holde længere, når du træner.

Mørk chokolade forebygger hjertekarsygdomme

Forskere har endda påvist, at mørk chokolade måske kan virke forebyggende mod hjertekarsygdomme. Så længe det altså indtages i beherskede mængder.

Mindre mængder af mørk chokolade kan nemlig virke forebyggende mod hjertekarsygdomme og slagtilfælde. Hvis du derfor gerne vil være sund og slank, anbefales det, at du indtager mørk chokolade – det har vi bestemt ikke noget problem med. Chokolade er selvfølgelig ikke nogen gylden billet til at undgå hjertesygdomme – men vi mener ikke, at det kan skade at prøve.

Hemmeligheden til et langt liv

Der er meget, der tyder på, at jo gladere og mere tilfreds du er med dit liv, jo mindre risiko har du for at få hjertesygdomme. Så hvis et liv med et glas vin og et stykke chokolade i ny og næ gør dig glad, siger vi go for it!

Hvis du gerne vil leve et langt og godt liv, er der flere, som taler for, at disse syv tips kan hjælpe dig lidt på vej:

  1. Drik vin hver dag
  2. Skær ned på portionsstørrelsen
  3. Dyrk motion – uden at tænke over det. Tag for eksempel cyklen på arbejde
  4. Spis mere plantebaseret mad
  5. Find de rette venner
  6. Fokuser på familien
  7. Find en mening i livet

Uanset hvilke tips og trick, du bruger, er det vigtigste, at du er glad, sund og tilfreds med dit liv. Og her kan vin og chokolade måske skabe lidt mere glæde i en ellers travl hverdag.

Skriv et svar