-
Lækker rabarbertrifli
Rabarbertrifli Rabarbertrifli er en dessert, der egner sig rigtig godt til sommeren. Den er god at servere, når der er gæster og smagen er dejlig frisk. Desværre er den ikke så kaloriefattig, som den kunne se ud, men det kan man heldigvis gøre noget ved. Jeg har fundet en opskrift på nettet, jeg har været nød til at korrigere makronmængden lidt og ligeledes fjernet sukker fra grundopskriften ellers er den simpelthen for fed.
-
Fedtfattig rabarberkage
Rabarberkage Jeg kan rigtig godt lide rabarberkage. Det smager godt, men feder desværre en del. Derfor har jeg fundet en opskrift på fedtfattig rabarberkage og sat opskriften herunder.
-
Fedtfattig banankage
Banankage Der er ikke noget mere lækkert end en banankage. Banankage er en kage man kan være kreativ med, man kan tilsætte chokoladestykker, vanilje, kanel, appelsin eller citron. Jeg har fundet en grundopskrift på fedtfattig banankage her:
-
Fedtfattig hønsesalat til frokosten
En hønsesalat som tilbehør til rullepølsen på rugbrødet går man aldrig helt fejl af. Den cremede konsistens er meget velegnet til den måske lidt tørre rugbrød – og når den nu også findes i en fedtfattig udgave til de som er til den slankere side, så er denne opskrift mere end velegnet til det!
-
Stuvet hvidkål, almindelig og fedtfattig
Stuvet hvidkål kan godt være ret fed Stuvet hvidkål minder mig om tidernes morgen, hvor jeg arbejde på plejehjem. Det var der jeg husker hvidkål for alvor. Det smagte faktisk rigtig fint og jeg tænkte, at jeg ville lave det derhjemme. Det blev desværre aldrig helt til noget. Der var ikke rigtig nogle af mine venner, der var friske på idéen og jeg gad ikke lave det til mig selv. Men nu har jeg da fundet en opskrift frem, som kan bruges. Jeg sætter den ind her. Men den er ret fed. Derfor vil jeg forslå dig, der vil holde den slanke linje om at bruge den sidste opskrift, da…
-
Her finder jeg de gode opskrifter
Opskrifter Jeg plejer egentlig selv, at finde på de opskrifter jeg skal bruge. Men det er klart, jeg startede i tidernes morgen med at kigge i opskriftbøger og lære nogle opskrifter udenad. I dag bruger man mere nettet og Apps. Når jeg skal bruge en opskrift i dag, plejer jeg altid at google en opskrift. Men jeg har en favoritside, som jeg altid bruger. Den er super god, fordi der findes alverdens opskrifter. Brugerne kan selv ligge deres opskrifter ind på siden. Den hedder alle tiders kogebog.
-
Lækker kartoffelsuppe eller kartoffelkur
Ordet kartoffelkur er for det meste forbundet med en påtvungen begrænsning af forbruget. Det kan være aktuelt i januar ovenpå jul og nytår men i stedet for at starte året skævt, og oveni spænde ben for sig selv med et uopfyldt nytårsforsæt, så hellere gribe fat der hvor der kan hentes energi og kraft. Vintermad Det er ikke de klassiske danske retter, jeg forbinder med den slanke linje og ofte bliver kartoflen forbundet med kedelig brun sovs men fordelen ved mange af retterne er, at sammensætningen ofte opfylder kroppens behov for en varieret kost. Men hvis man bliver lidt træt af kartofler så er en anden god vinterret, boller i…
-
Sund mad 3600 måder, at tabe sig på
Sund mad 3600 måder, at tabe sig på Sund mad 3600 måder at opbevare, spise og lave opskrifter på. Der findes et hav af råd og vejledning rundt omkring, hvordan du kan tabe dig og leve sundt. Typiske steder du kan få vejledning vedrørende sund mad er: Diætister Kostvejledere Kostrådgivere Kostspecialister Internettet
-
Rabarbertrifli
Rabarbertrifli fra femina Husk på at rabarbertrifli indeholder mange kalorier. Spis derfor mindre potioner. 600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (evt. optøede) 300 g rørsukker ½ stang vanilje 2 tsk. stødt kardemomme 300 g mascarpone skal af 1 økologisk citron 5-6 spsk. flormelis ½ stang vanilje 2 dl piskefløde 50 g ristede mandler, hakkede 50 g mørk chokolade, i spåner eller hakket
-
Fedtfattig rabarberkage
Fedtfattig rabarberkage. Du skal bruge: 500 gram rabarber 250 gram sukker 250 gram hvedemel 100 gram kokosmel 3 tsk. bagepulver 1 spsk. vanillesukker 3 æg 1 æggehvide Tilberedning Bland og rør kokosmel, mel, sukker, bagepulver, vaniliesukker, æg og æggehvide sammen til en dej. Rabarberne renses og snittes i mindre stykker. Rabarberstykkerne blandes i dejen. Dejen kommes i en lille bradepande 30 x 45 cm., der er beklædt med bagepapir. Bagetid: Ca. 50 minutter. 175 grader forvarmet ovn. Fakta om rabarber Rabarber (Rheum rhabarbarum) stammer fra det østlige Middelhavsområde og Lilleasien. Den kendes første gang fra Kina i det 28. århundrede f.Kr.. Oprindeligt blev rabarberens rod anvendt som lægemiddel i blandt andet…