Inspiration til kuren

Opskrift: Pandekager med bær

Pandekager med bær

Pandekager med bær er en lækker opskrift, hvor man ikke bliver kvalt i fedt.

  • 6 dl skummetmælk eller vand
  • 50 gram grahamsmel
  • 200 gram hvedemel
  • 2 æg

Pynt

  • 200 gram bær (blåbær, jordbær, hindbær)

Stegning

Steges i fedtstof eller en sliplet pande, spar på fedtet, når du steger. Jeg har ikke skrevet gram ind her, fordi det afhænger af kvaliteten af din stegepande, samt din egen dygtighed. Men bestræb dig på at bruge så lidt fedt som muligt. Det er ofte her, der kan snyde sig mange kalorier ind. Man plejer at sige at ca. 15 g olie svarer til 1 spsk, og lige meget hvilken olie, man vælger, indeholder 15 g olie 135 kalorier. Til sammenligning kan siges at et mellemmåltid, til dig der er på kur helst ikke skal overstige meget mere end 300 kalorier. Det er ret skræmmende at fedtstof indeholder så meget energi. Til sammenligning indeholder en typisk grøn salat ikke mere end 160 kcal, afhængig af hvad du kommer i den. Brug eventuelt madlog.dk, til at måle dine daglige kalorier.

Sund mel findes det?

Det kan jeg ikke svare på. Fordi hvad betyder sund? For nogle mennesker er et sundt måltid, et måltid med få kalorier. For andre er et sundt måltid, et måltid rigt på vitaminer og mineraler. Den tynde pige, har godt af protein og mad med masser af energi, vitaminer og mineraler. Den ældre småt spisende Fru. Hansen har behov for energitæt mad, med mange kalorier osv. Så hvordan kan man overhovedet kategorisere noget som sundt? Det er svært at definere helt præcist. Men som udgangspunkt for mig, er det sundt når det mætter, det smager godt, det er rigt på gode næringsstoffer, det er økologisk og fri for e-stoffer. Det er garanteret ikke det samme for dig. Det er sjovt, hvordan vi hver især har forskellige sundhedspræferencer. Men den sunde mel for mig vil altså være en grov melsort. Jeg anvender ofte grahamsmel, rugmel, majsmel, boghvedemel osv.

Skriv et svar