Inspiration til kuren

Lækker kartoffelsuppe eller kartoffelkur

Ordet kartoffelkur er for det meste forbundet med en påtvungen begrænsning af forbruget. Det kan være aktuelt i januar ovenpå jul og nytår men i stedet for at starte året skævt, og oveni spænde ben for sig selv med et uopfyldt nytårsforsæt, så hellere gribe fat der hvor der kan hentes energi og kraft.

Vintermad

Det er ikke de klassiske danske retter, jeg forbinder med den slanke linje og ofte bliver kartoflen forbundet med kedelig brun sovs men fordelen ved mange af retterne er, at sammensætningen ofte opfylder kroppens behov for en varieret kost. Men hvis man bliver lidt træt af kartofler så er en anden god vinterret, boller i karry f.eks denne opskrift . Fylden fra sovsen mætter godt og lækre krydderier liver altid en ret op. Og fylde og varme er højt prioriteret i vinterperioden.

Klar til det nye år

Så i stedet for, at januar bliver en kold og grå måned, så gør en fest ud af en kartoffel, varm dig og din familie med boller i karry og brug energien, der er vundet ved god mad, til at sætte din hensigt for resten af året. Dit forsæt om at fortsætte den sunde og slanke linje kan tage alle slags udformninger men vigtigst af alt, så lad det tage afsæt i noget glædesfyldt og lad dit overordnede mål være at have det godt.

Det er en god start på året med kraft og saft.

Billede: TrishCowper

Skriv et svar