Opskrifter

Lav gul mad og bliv glad

Hvis du også nogle gange føler, at sommeren lader vente på sig, kan du fremskynde tiden med masser af sol og varme ved at bringe dem ind i dit eget køkken. Invitér solen ind i dit køkken ved at lave gul mad og blive glad. Det er videnskabeligt bevist, at man kan justere sit humør ved hjælp af farver, præcis på samme måde som sommersolen og de længere og lysere dage om sommeren gør os gladere og mere energifyldte. Ifølge denne guide fra Ude og Hjemme signalerer farven gul fornyelse og livskraft og er derfor en af de farver, vi med fordel kan invitere ind i vores hjem. Her er en række opskrifter på smuk, gul solskinsmad, som kan gøre regnvejrsdagene lidt kortere.

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe behøver ikke at være den rigtig fede, cremede herreret, som den er blevet kendt som. Denne opskrift på kartoffelsuppe stammer fra Alt for damerne og er en fyldig suppe med masser af grøntsager som for eksempel kikærter, kartofler og hvidløg og et sprødt knas af fuldkornsrugbrød  på toppen. Ønsker du at gøre opskriften lidt sundere, kan du altid spæde til med andre grøntsager som porrer og løg eller et tilbehør af groft brød eller linser.

Løgtærte

Denne lune løgtærte fra Politikens kogebog er nem og hurtig at lave og gør glad med sit fine, cirklede ydre. Tærten er lækker serveret med en frisk grøn salat, prøv for eksempel denne opskrift  fra viskalspise.dk på sprød sommerfrisk salat med vindruer, slikærter og avocadodressing. Opskriften på løgtærte kan også nemt gøres sundere ved at erstatte fløden med for eksempel kokosmælk.

Boller i karry

Boller i karry er ikke traditionelt set den allermest sunde ret, men denne variant fra Femina er fyldt med gode grøntsager som for eksempel gulerødder, æbler, løg, blomkål og broccoli. For at gøre opskriften lidt sundere, kan du altid erstatte risene med fuldkornsris eller linser og fløden med kokosmælk, som har stort set samme konsistens.

Glad mangomad

Skal du lave glad, gul dessert kan du for eksempel prøve denne opskrift fra Samvirke på det, de selv kalder glad mangomad, som er en lækker, gul frugtsalat med græsk yoghurt. Opskriften består af mango, ananas, appelsiner og græsk yoghurt, og hvis du helst vil holde dig fra sukkeret i opskriften, kan dette også ganske nemt erstattes med for eksempel honning.  Velbekomme.

Skriv et svar