Opskrifter

Sund frokost – tunmousse og æggekage

Det er vigtigt at få en sund frokost der mætter godt og er fyldt med vitaminer. Mange snakker om det vigtigste måltid er morgenmad, og tit bruger man mest tid på aftensmaden, hvilket resulterer i at man lidt glemmer eller overser frokosten, og dens vigtighed. Frokosten holder dig kørende midt på dagen, der hvor du vil gøre de nødvendige ting og arbejde, som kræver god energi, og at man er frisk, så man kan koncentrere sig.
Herfor har jeg valgt at give to opskrifter eller forslag på lækre simple frokoster som er velsmagende og sunde.

 

Tunmousse:

Tunmousse er super simpelt at lave og er super sundt da det indeholder fisk. Tunmousse får normalt sin cremede konsistens fra fed cremefraiche eller mayonnaise, men jeg laver selv en fedtfattig version af dette tit, og har fundet en opskrift på nettet der til forveksling ligner den jeg laver derhjemme (med få undtagelser).
Tunmousse er lækkert på hvidt brød, men da hvidt brød ikke er særligt sundt og nærende, er det en rigtig dårlig idé at spise det på det sprøde hvide brød. I stedet vil jeg anbefale at spise det på rugbrød. Rugbrød og tunmousse smager rigtigt rigtigt godt sammen, og savner du det sprøde fra hvidt flute, så er det så simpelt som at putte rugbrødet på risteren et par minutter.
Her er opskriften på tunmousse jeg snakkede om.

Æggekage med tomatsalsa:

Igen er dette en super lækker og fedtfattig frokost. Tomatsalsaen er frisk og indeholder tomater og er derfor faktisk ret sund. Igen kan denne æggekage med fordel spises på rugbrød, da dette vil gøre at den mætter mere, men også giver den en super god smag, og mere bid fra den lidt bløde æggekage.
Her er denne lækre opskrift på æggekage med tomatsalsa.

 

Billede: cyclonebill

Skriv et svar