COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Fedtfattige solbær muffins

15. februar 2014

Solbær

Solbær er rig på c-vitamin og er sunde for huden og kroppen. Solbær kan bruges i desserter, kager og spises som snack. Du kan eventuelt købe en solbærbusk og stille den et sted, hvor den kan brede sig. Jeg købte selv en for nogle år tilbage og den er vældig stor nu. Jeg har friske solbær hver sommer og er fri for at give en formue, når jeg skal bruge solbær. Solbær kan fryses ned eller spises som de er. Du kan lave den lækreste kaloriefattige is af solbær og ligeledes en skøn morgenmad. Der er ikke grænser for solbærs anvendelse.

Modning af solbær

Følgende gode råd om modning af solbær er hentet fra Isabellas side: Solbær modner alt efter sort sidst i juli eller først i august. Bærrene på de sorter, som kan købes i dag, modner meget ensartet. Bærrene er ikke tilbøjelige til at falde af, selvom de er modne, hvorfor plukningen kan vente, til alle veludviklede bær er fuldmodne. Solbærknopgalmiden kan være et stort problem, da larverne lever inde i de knopper, der skulle have udviklet sig til blomster og sidenhen bær. Er busken først angrebet, skal den graves op og destrueres.

Fedtfattige solbær muffins

Solbær muffins smager rigtig dejligt, men kan også være ret kalorierige. Jeg har lavet opskriften lidt om, så den passer til dig, der gerne vil spise lækre kager, men også vil skrue lidt ned for kalorierne. Tip: brug mindre muffins forme og spis kun en af dem og server hellere med frisk frugt og skyr/cremefine.

  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram grahamsmel
  • 150 gram solbær eller bland årstidens bær
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 dl saft fra en appelsin
  • Korn fra en vaniliestang
  • 150 gram rørsukker /sukker( eller anvend stevia, hvis den skal være ekstra kaloriefattig)
  • 1 æg

Sådan gør du

Bland ingredienserne sammen: pisk først æggehvider og æggeblommer for sig. Derefter bland forsigtigt sukker, vanilje, frugtsaft og mælk i skålen. Tilsidst blandes resten af ingredienserne i. Fyld dejen i forme. Brug slip let forme, du må ikke smøre dem. Bages ca 15-20 minutter. 200 grader i en forvarmet ovn. Hvis du bruger mini muffins forme, så husk at de ikke skal have nær så lang tid i ovnen.

 

Billede: storebukkebruse

Du kan måske også lide

No Comments

Leave a Reply