Opskrifter

Forskellige flutes

Slankende flutes

En hurtig søgning på internettet og det vrimler med slankeopskrifter på flutes. Det er en kendsgerning at flutes altså ikke slanker. Men du kan ændre på den type mel og kerne du bruger, så det mætter i længere tid og det er her jeg ser en potentiel gevinst, når man er på slankekur. Fordi hvis brødet mætter i længere tid, så sparer man også nogle kalorier. Men i det store hele billede, så går det hele måske op. Fordi i kerner er der også en del kalorier, ligesom der også er det i nødder. Jeg har fundet en super lækker opskrift på flutes her:

 

Opskrift på Ciabatta flutes, du skal bruge

  • 250 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. flagesalt (Maldon-)

Desuden skal du bruge ½ dl olivenolie, 1½ dl lunkent vand, 1 spsk. knuste fennikelfrø eller tørret oregano, ca. 300 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel.

 

Sådan laver du ciabatta flutes

Rør dejen til dine flutes godt sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Rør alle de andre ingredienser sammen til en løs dej. Ælt den, så grundigt du kan, med mel på hænderne. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Hæld dejen ud på et bord og del den i det antal brød du vil lave. Form aflange brød, og rul dem spidse i begge ender. Læg dem på en melstrøet plade, og rids dine flutes dybt. Lad dem igen hæve til dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 230°-240°. Pensl dine flutes med vand, og smid evt. også lidt vand i bunden af ovnen. Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. De kan også bages på en bagesten. Afkøl dem på en rist. De kan fryses.

Tip

Pynt eventuelt dine brød med kerner eller frø og server med oliven, tapas og en god rødvin til.

 

Billede: BenGrantham

Skriv et svar