COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Rabarbertrifli, når det skal være sundt

27. juli 2013

Rabarbertrifli uden alle de mange kalorier

Rabarbertrifli er en dejlig dessert. Den består af et lag rabarberblanding, nødder og flødeskum. Der er mange der er på kur, der må undvære denne dessert. Det er ærgerligt, da den faktisk er lækker og en kur ikke burde være en sultekur. Man burde have lov til at spise lækker mad selvom man er på kur. Jeg har kigget lidt på om man kan ændre ingredienserne, så den bliver sundere. Jeg har tidligere skrevet forslag, men her kommer et til forslag. Det er klar at hvis man skal skære ned på kalorierne i sådan en kaloriefyldt dessert, så må man tage nogle af fedtstofferne væk. Sukker er også en kalorie man kan undvære. Rabarber skal der være rigeligt af.

Rabarbertrifli med færre kalorier

  • 600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (evt. optøede)
  • Stevia
  • ½ stang vanilje
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 300 g cremefine 21% ( den man kan piske)
  • skal af 1 økologisk citron
  • Stevia
  • ½ stang vanilje
  • 2 dl cremefine 21% (til topping)
  • 50 g ristede mandler, hakkede
  • 50 g mørk chokolade, i spåner eller hakket

I opskriften er der visse steder plottet stevia ind og det er en let måde, at spare nogle kalorier på. Du skal smage til når du bruger Stevia. Nogle er meget følsomme overfor denne sødme Stevia har og derfor kan der let komme for meget i. Sørg for at der kommer lige netop nok i og gør dette ved at komme nogle dråber i og så smage til. Du kan i øvrigt også sagtens prøve at bruge skyr i denne opskrift. Prøv fx at blande skyr sammen med Stevia og passionsfrugt.

Sådan laver du triflien

Kom rabarber, stevia, vaniljekorn og -stang og kardemomme i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter. Sæt din rabarbertrifli på køl, indtil den er helt afkølet. Triflien kan sagtens laves dagen i forvejen. Pisk cremefine med citronskal, stevia og kornene af ½ stang vanilje.  Anret din rabarbertrifli i 4 glas. Top med pisket cremefine, mandler og chokolade.

Billede: tvol

Du kan måske også lide

No Comments

Leave a Reply