Inspiration til kuren

Oksemørbrad når du er på kur

Oksemørbrad, når man er på kur?

Når man er på kur må man så ikke spise oksemørbrad, forloren hare, frikadeller, flæskesteg og røde bøffer? Det kommer an på hvem man spørger og hvilken kur man følger. Hvis du fx har fundet en kur, hvor man skærer kulhydrat fra, så er nogle af ovenstående retter pludselig fint nok. Men hvis du har fundet en kur, hvor man skærer alt kødet væk og kun lever af grøntsager, så ville det være en synd, at spise al dette kød.

Oksemørbrad kalorieindhold

Faktum er at mørbrad indeholder mest protein og fedt og ikke noget kulhydrat. Derfor er oksemørbrad enormt godt for musklerne og træningen. Det er godt når du skal bruge en proteinrig kilde. Det er dog mindre godt, når man tænker kalorier ind i billedet. Da oksemørbrad indeholder meget fedt, vil det også indeholde tilsvarende mere energi, dvs. kalorier eller kilojoule. Jeg kan godt forstå der er nogle der bliver forvirrede, det er nærmest en jungle at finde rundt i. Så må man spise det ene og pludselig ikke det andet. Der er 169 kalorier i Oksemørbrad (Magert, Trimmet til 0,5 cm Fedt) pr. 100 gram. Kaloriefordelingen er 47% fedt, 0% kulhydrat og  53% protein.

Kan man så spise oksemørbrad når man er på kur?

Ja det kan man sagtens. Det er faktisk rigtig fint på grund af det høje protein indhold, desuden mætter det og smager godt. Angående de mange kalorier, kan du holde øje med at de ikke løber ”løbsk” ved at plotte dit daglige kostindtag ind i madlog.dk. Der kan du også plotte ind, hvad du gerne vil tabe eller vil veje og så arbejder den med dig, ved at give dig forslag til motion eller du har mulighed for selv at klikke nogle madvarer ind i din madplan som du godt kan lide. Så er du fri for disse færdige kostplaner, hvor man aldrig kunne drømme om at spise halvdelen af det der står på den.

Skriv et svar