Opskrifter

Svinemørbrad, lær at afpudse og fjerne fedt

Svinemørbrad

Svinemørbrad kan købes uafpudset med bimørbrad, letafpudset med og uden bimørbrad og helt afpudset uden sølvsene, fedt og hinder.

Svinemørbrad uden fedt

Jeg har fundet en opskrift på svinemørbrad, det er primært fordi mine børn gerne ville smage det. Jeg laver det ikke så tit. Men jeg har faktisk fundet en måde, hvor man kan lave det selv, der findes også mange andre forskellige opskrifter på nettet jeg kunne lokke dem med, men nu er jeg alligevel blevet nysgerrig. Jeg har set at man kan købe et stykke kød og afpudse det, det må da reducere fedtet. Men svinemørbrad helt uden fedt er desværre ikke muligt.

Sådan afpudser du fri for fedt

Det er ikke svært at gøre, når man ser videoen finder man ud af hvor let det er. Der er derfor ikke nogen grund til at købe dem færdige, man kan sagtens afpudse og skære mørbraden ud selv.

Sådan steger du en fedtfattig svinemørbrad

Når man skal lave en svinemørbrad uden så meget fedt, skal man reducere fløde, olie og smør. Sådan grydesteger du mørbraden:

  • 1 helt afpudset svinemørbrad, ca. 450 g
  • 1 tsk olie
  • salt og peber
  • ½-1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 15-30 minutter.

Hvis du ikke er til grydestegning kan du også skære mørbraden ud til bøffer og stege dem på grille eller i ovnen.

Kalorier

Find information om kalorierne på fødevaredatabasen, fatsecret.dk eller madlog.dk. Madlog koster penge, jeg kan ikke rigtig gennemskue om fatsecret.dk koster penge. Det ser ud som om det er gratis, men jeg er ikke sikker. Fødevaredatabasen er gratis, den plejer jeg at bruge. Jeg supplerer også op med madlog, der kan man nemlig også skrive sine egne opskrifter ind og følge dagens kalorieindtag. Der er 120 kalorier i Svinemørbrad pr. 100 gram og kaloriefordelingen er: 26% fedt, 0% kulhydrat, 74% protein. Når du fx bruger madlog, kan du også regne ud hvor meget eller hvilken motion du skal dyrke, hvis du vil forbrænde fx 300 kcal.

Billede: stu_spivack

Skriv et svar