Opskrifter

Fedtfattig jordskok græskarsuppe

Forretter

Det er nok mest almindeligt, at spise forret, når man har gæster eller er ude. Man kan eksempelvis spise en lækker græskarsuppe, tunmousse, salat eller en let fiskeanretning til forret. Jeg synes nogle gange det er ærgerligt, hvis en forret mætter for meget. Når man når til hovedretten, kan man næsten ikke spise den. Men mange forretter, kan faktisk spises, som hovedret. Man skal blot lave en større portion eller tilsætte flere mættende ting i retten, så egner den sig fint, som hovedret.

Græskarsuppe

Hvis græskarsuppe laves med omtanke, uden at sjaske den til med diverse olier og fedtsyrer, så kan den være enormt fedtfattig.

Fedtfattig jordskok græskarsuppe

Jeg har lavet en opskrift på fedtfattig græskarsuppe. Du er velkommen til at kopiere den. Du skal bruge:

  • Grøntsagsbouillon eller hønsekødsbouillon og ½ liter vand
  • 1 stk. kartoffel
  • 5 jordskokker
  • 1 gulerod
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 stk. hk skalotteløg
  • 600 g græskar skal være skrællet og fri for kerner
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Salt, peber og 1 håndfuld friske krydderurter efter egen smag fx timian.

Sådan gør du

Kartofler, jordskokker og gulerod skæres fint ud i tern. De stilles til side i en skål. Løg svitses på en slip let pande eller du kan ligge dem i lidt vand i et ovnfast fad og stege dem i 15 minutter i ovnen. Derefter tilsættes alle grøntsagerne og kartoflerne i tern. Tilsæt de øvrige ingredienser og spæd eventuelt op med vand undervejs, hvis der er behov for det. Suppen simrer i en halv time i en gryde under låg ved svag varme. Blend suppen. Smag til med friske krydderurter, salt, peber, eventuelt en klat cheasy skyr 2 %.

Fakta om skyrs energi indhold

Jeg har fundet en skyr med lavt energi indhold fra Arla:

Energi 275 kJ/65,7 Kcal, fedt 0,2 gram mættet fedt 0,1 gram, kulhydrater 4 gram heraf sukkerarter 4 gram, protein 11 gram, salt 0,14 gram.

Skriv et svar