Opskrifter

Pandekager med bærkompot

Lyst til lidt lækkert? Så er pandekager et godt bud! Pandekager er så skønne, og de tilfredsstiller sukkertrangen. Se hvordan du laver lækre pandekager med bærkompot her.

Pandekager til enhver lejlighed

Pandekager er fantastiske og du kan spise til ethvert måltid med alt som tilbehør! Jeg har fundet tre forskellige, men den der lykkedes bedst for mig var en opskrift med bær. Den kan du se nedenfor.

Det skal du bruge (20-25 pandekager)

200 g hvedemel

½ tsk. salt

2 spsk. sukker

1 tsk. kardemomme

4 æg

5 dl økologisk sødmælk

3 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie

solsikke- eller vindruekerneolie + 25 g smør til stegning

2½ dl piskefløde

200 g blåbær, frosne eller friske

4 spsk. sukker

½ stang vanilje

Sådan gør du

Mel, sukker, kardemomme og salt blandet. Pisk æg og mælk sammen, og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld din pandekage dej i en kande, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet. Rør i dejen inden bagning.  Opvarm en 22-24 cm stor pande. Hæld lidt olie og/eller en klat smør på, så dine pandekager ikke brænder fast. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, og vip panden hurtigt, så dejen udfylder hele fladen i et tyndt lag. Pandekagerne vendes, når de er faste. Læg et lag sølvpapir over de færdigbagte pandekager, så de forbliver varme. Pisk så fløden til skum. Varm dine bær i en lille gryde med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg, til dit sukker er opløst. Server pandekagerne lune med bærkompot og is eller flødeskum.

Sigt efter målet

En lille smutter som denne, kan faktisk hjælpe dig videre i din slankekur, hvis du husker at sigte efter målet. Et cheatmeal kan være forfriskende, når du er gået træt i salat og kylling, men det skal gøres med måde og ikke for ofte. Planlæg eventuelt at have et cheatmeal hver 14. dag, hvis du er gået træt i kuren og træningen. Hold fokus på slutresultatet, og nyd dine pandekager fuldt ud, du har fortjent det!

Billede: Mex Beady Eyes

Skriv et svar