Opskrifter

Nemme forretter til sommer

Står du og mangler nogle nemme og lækre forretter her til sommer? Så er der vil jeg præsentere to gode muligheder i denne artikel. Du får en opskrift på fjordrejer på små toast og en kold agurkesuppe.

Fjordrejerne har jeg ofte brugt som snacks, men den kolde agurkesuppe kan bruges som en let frokost, hvis du har familien på en kort visit.

Lækre forretter

Hvis du vil lave agurkesuppe til fire mennesker, så skal du bruge to store agurker, et bundt frisk mynte, seks deciliter af kold hønsebouillon, 400 gram græst youghurt (du kan også bruge skyr, hvis du vil have flere proteiner i retten), og afslutningsvis salt og peber. Server retten med lækkert brød fra bageren og frisk mynte.

Agurker skal rengøres og skæres i mindre stykker, hvorefter de hurtigt kan blendes sammen med yoghurten, bouillonen, og myntebladene. Blend det hele indtil den er jævn, og du kan herefter smage retten til med salt og peber.

Fjordrejer

Til denne forret eller snack skal du bruge to radiser, 40 gram blød gedeost, en spiseskefuld finthakket dild, 50 gram fjordrejer, en smule karse, otte små stykker brød, og en smule salt og peber.

Start med at skære radisserne så tyndt som muligt, og placer dem i iskoldt vand i omkring ti minutter. Efter de ti minutter skal d hælde vandet fra, sigte dem og sørg derefter for at tørre den grundigt af.

Bland dilden og gedeosten, og smag dette til med salt og peber. Kom gedeosten i en frysepose, hvor du kan klippe hjørnet af, og pressen osten ud på de små stykker brød. Du kan derefter placere radisse stykker med rejerne ovenpå. Pynt afslutningsvis retten med sort peber, og en smule karse.

Retten er nu klar til at blive serveret, og du kan imponere dine gæster med din fine anretning. Server evt. til påske.

 

 

Skriv et svar