Alt om slankemad

Lasagne og kartoffelsalat

Lasagne:

Lasagne er normalt en ret der smager rigtigt godt, men ikke indeholder så mange vitaminer, og selvom en sådan oksekøds lasagne virkelig er lækker og varmt kan anbefales, så kan man også lave for eksempel fiskelasagne eller grøntsagslasagne, og på denne måde gøre lasagnen endnu mere sund.
En vigtig ting at huske når man laver lasagne, og stadig vil være sund er at give den mindst mulig ost (og med lav fedtprocent), bruge grovpastaplader og servere godt med friske grøntsager til som er nemme at gå til (tomater, gulerods-, agurke- og selleristænger og så videre).
Her er en opskrift på en grøntsagslasagne (vegetarisk) som er super lækker.

Kartoffelsalat:

Kartoffelsalat er endnu en af de ting som man normalt finder mindre nærende og sunde, men faktisk behøves dette nødvendigvis ikke være tilfældet. Her er en opskrift på en forholdsvis sund kartoffelsalat.
Grøntsager der især er gode i kartoffelsalat er bønner, broccoli, løg, majs, ærter, rød peber, spinat, bønnespirer og rosenkål, da disse grøntsager er nogle af de aller sundeste, som stadig smager godt i kartoffelsalat.

Prøv dig frem når det handler kartoffelsalat, for det meste smager det godt lige meget hvad du putter i. Bare tænk på at du skal lave en lækker salat og så put kartofler oveni. Lad kartoffelsalaten være rig på grøntsager, og indeholde mindre kartofler for at gøre den ekstra sund.
Husk at hvis du putter lidt kylling i er sådanne salater perfekte til både frokost og aftensmad.

 

Skriv et svar