Inspiration til kuren

Her finder jeg de gode opskrifter

Opskrifter

Jeg plejer egentlig selv, at finde på de opskrifter jeg skal bruge. Men det er klart, jeg startede i tidernes morgen med at kigge i opskriftbøger og lære nogle opskrifter udenad. I dag bruger man mere nettet og Apps. Når jeg skal bruge en opskrift i dag, plejer jeg altid at google en opskrift. Men jeg har en favoritside, som jeg altid bruger. Den er super god, fordi der findes alverdens opskrifter. Brugerne kan selv ligge deres opskrifter ind på siden. Den hedder alle tiders kogebog.

 

 

Alle tiders kogebog

På alle tiders kogebog kan man:

  • Finde opskrifter ved et søgeord
  • Finde forskellige retter eller diæter
  • Se billede af retten
  • Give karakter af retten eller se andres karakterer

Jeg har ofte brugt kogebogen, hvis jeg har en ingrediens, men mangler idéer til en opskrift. Lad os sige jeg har tomater, men ikke gider, at lave det jeg plejer. Så kan jeg indtaste ”tomat” i søgefeltet og der kommer en masse tomatopskrifter frem.

Gode råd til opskrifterne, når man vil slanke sig

Jeg plejer stort set altid at ændre melsammensætningen. Det er fordi grovere mel mættere i længere tid og er sundere for tarmsystemet. Grovere mel kan fx være grahamsmel. Det er sjældent jeg bager noget udelukkende af hvedemel. Jeg bruger gerne en masse kerner i brød. Når jeg finder en opskrift på brød på nettet, tilsætter jeg sjældent den mængde fedt, sukker og salt der står. Hvis der er brugt smør, erstatter jeg det med olie eller helt undlader det. Salt skærer jeg ned på, da vi danskere generelt, spiser for meget salt.

Du kan bruge alle opskrifter og korrigere dem

Du kan bruge en hvilken som helst opskrift og korrigere dem, som du lyster. Det drejer sig om at ændre kaloriesammensætningen, så du kan spise dig mæt og stadigvæk spise en ret der smager af noget.

Skriv et svar