Forretter: tips og gode råd
Forretter
Jeg har kigget på nogle forretter uden så meget fedt. Her er blandt andet suppe, som kan laves ud af vand, grøntsager og krydderurter. Hvis det ikke smager af noget kan man tilsætte en bouillon. Der er også den klassiske forret med rejer. Men i stedet for rejer og avokado, kan man tilberede en forret med rejer, cherrytomater, salatblade, citron, salt, peber og basilikum. Denne rejeforret kan serveres med et tvist cremefine som du sørger for at krydre lækkert forinden.
Tip
I stedet for de fede dressinger og saucer, kan du bruge cremefine og krydre den efter behov. I stedet for fløde i supper kan du anvende vand eller skummetmælk og eventuelt jævne den efter behov. I stedet for sukker kan du anvende Stevia, som er et naturligt valg. Den kan plantes i haven og du kan tage et blad ved behov. Fedtstof kan reduceres meget i de fleste opskrifter. Man kan tørstege sit kød eller tilberede det i ovnen. Fjern altid overskydende fedt fra stegning, sørg for at have papir eller viskestykke klar til dette.
Hjælp jeg er gæst hos folk der kan spise uden at tage på
Når du er ude og besøge folk, kan du ikke kontrollere hvad de serverer. Men det er altså helt fint at sige det inden et besøg. På denne måde har folk også mulighed for at forberede sig. Nogle gange kan det også være lækkert blot at komme på besøg hos folk og få et fedtrigt måltid og så kan du jo altid spise en mindre portion eller regulere kalorie og motion via madlog.dk.
Andre gange (især hvis det er nogle du besøger tit), kan det være rart, at blive støttet. Det er dejligt når gæsterne tager hensyn, du serverer jo heller ikke svinekød for en muslim eller flæskesteg til en vegetar vel?