Den lækreste æggekage i ovn
De fleste af os har nok før eller siden prøvet at lave en æggekage. Det er ret nemt, men det kan også nemt mislykkes af flere årsager. Måske ønsker man at vende æggekagen på panden, hvilket kan være svært at gennemføre, og man kan også nemt komme til at skynde sig, så man skruer for meget op for varmen, hvorved man branker æggekagen, så den får en for tyk og for mørk. Her får du et godt tip til, hvordan man altid kan få succes med at lave æggekagen tilpas sprød og lækker. Hemmeligheden er blot at bage æggekage i ovn fremfor at stege den på panden, idet den i ovnen vil få varmen fra alle vinkler på én gang, således det ikke kun er nedefra. Derved vil der opstå en lækker sprød skorpe både i bunden, langs siderne samt ovenpå selve æggekagen. Eneste ulempe ved denne opskrift er, at den tager 45 minutter at bage færdig i ovnen, da den kan laves på den halve tid på en pande. Men herved bliver den også dobbelt så lækker, så det er forhåbentligt ventetiden værd.
Hvilke ingredienser bør man komme i en god æggekage i ovn?
Jeg har kigget på flere opskrifter på æggekage, og de minder egentligt meget om hinanden, når det kommer til stykket. De er næsten alle opbygget på samme opskrift: Man pisker æg og mælk og iblander mel. Allerbedst er det at anvende majsmel eller kartoffelmel, idet disse produkter har masser af stivelse, hvilket får æggekagen til at holde sin form. Man kan i princippet komme mange finsnittede typer mad og grønsager i en æggekage. Man kan svitse noget kød på panden, hvorefter de røres i selve dejen til æggekagen. Bacon afgiver så meget smag, at det passer ideelt til en æggekage, hvilket man også har anvendt her, hvor jeg har fundet en hjemmeside med opskriften på en lækker æggekage i ovn. For at holde den slanke linje kan man kun medtage den stegte bacon, idet selve fedtet fra baconen smides væk.
Billede: angermann