Alt om slankemad,  Forside,  Opskrifter

Sunde alternativer til søde sager

Modstå “cravings”

“Cravings” efter sukkerholdig og usund mad kan være en af de største udfordringer, når man forsøger at leve end sund livstil eller tabe sig.

Personligt oplever jeg ofte en trang til søde sager komme snigende sent på eftermiddagen eller om aftenen, hvilket kræver stor viljestyrke at modstå.

For at gøre det lettere at komme igennem disse aftener og eftermiddage uden at spise en hel pose bland-selv-slik eller et stort stykke chokoladekage og dermed indtage alt for meget sukker, har jeg fundet forskellige alternativer, som indeholder sundere ingredienser og færre kalorier.

Kage

Hvis du ligesom mig har en kærlighed for kager, som du har svært ved at slippe, kan sunde “mug cakes” være et lækkert og sundt alternativt.

Disse “mug cakes” har den fordel, at de er lette og hurtige at lave samtidigt med, at man kan lave dem helt uden at tilsætte mel, smør og sukker.  Kagerne spises varme enten direkte fra koppen eller serveret på en tallerken. Varier opskriften efter smag – der findes næsten alternativer til alle slags kage.

Blåbær/banan mug cake

Ingredienser:

  • ½ moden banan
  • 1 æg
  • 1 håndfuld blåbær
  • 2 spsk. havregryn
  • ½ spsk. honning
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel

Bland ingredienserne i koppen og varm i mikrobølgeovnen i ca. 3 – 4 min., eller til kagen er hævet og føles fast. Tilsæt evt. 1 spsk. rå kakaopulver, for at få den til at minde mere om chokoladekage.

Slik

Slik er som kendt en kæmpe kalorie- og sukkerbombe, som man heldigvis kan erstatte med langt sundere og mere kaloriefattige alternativer. Bær er fyldt med vitaminer og indeholder få kalorier og udgør med deres søde smag et godt alternativ til slik.

Personligt er min favorit blåbær, som jeg ofte spiser, når de stadigvæk er frosne, da det gør dem endnu mere smagfulde og giver dem en bolche-konsistens. Derudover er mørk chokolade også et alternativ, som med sikkerhed kan tilfredsstille den søde trang Mørk chokolade kan med fordel serveres med frugt eller bær for at mildne den lidt bitre smag.

 

Skriv et svar