Slankekure

Slank med stenalderkost

Kunne du tænke dig, at prøve stenalderkost? Det er det helt nye og er super populært! Læs mere om stenalderkost her.

Stenalderkost er det helt nye slankemiddel, der er så sundt så sundt. Man smider nærmest kiloene ved, at kigge på det! Ej, stenalderkost er super populært i øjeblikket. Jeg har fundet lidt om en stenalderkost kur, som i kan læse lidt om herunder. Jeg har også fundet lidt mere om stenalderkost, som kan ses her.

Tilbage til rødderne med stenalderkost

Stenalderkost handler i al sin enkelthed om at komme tilbage til rødderne og spise som vores forfædre spiste i stenalderen. Primitiv og uforarbejdet mad påvirker ifølge Stenalderkost -entusiaster helbredet, humøret og vægten positivt. Grundprincipperne i Stenalderkost bygger på kød, fisk, fjerkræ, æg, nødder, svampe, frugt og grønt. Derimod skal man holde sig fra forarbejdede råvarer, alle former for korn, brød, pasta, ris, kartofler og sukker. Nogle stenalderfolk vil også sige mælk ikke hører til stenalderkost. 

Psykisk velvære med stenalderkost

Vejen til vægttab med stenalderkost er et højt indhold af protein i maden, lavt indhold af stivelse, masser af fibre fra grønt, frugt og korn og tilstrækkelige mængder sundt fedt. Hvor andre slankekure primært fokuserer på vægttabet, er det også tanken, at Stenalderkost skal forebygge astma, allergier, hjerte-kar-sygdomme, diabetes, gigtlidelser, fordøjelsesproblemer, kræft og demens. Samt føre til psykisk bedring og velvære.

Korn er synderen

Ifølge tilhængere af Stenalderkost er synderne til nutidens fedmeproblemer bondekulturen og agerdyrkerne. Inden da levede vi som jægere og samlere. Stenaldermad var sæsonbetonet, og vi spiste det, vi kunne finde i naturen: kød, fisk, skaldyr, æg, grønt, frugt, bær, nødder og honning. Det er denne livsstil, vi genetisk er skabt til. 

Forklaring

*Lektiner: Særlige proteiner, der kan binde sig til kulhydrater.

*Fytiner: Organisk syre, som hæmmer optagelsen af visse mineraler.

Korn er i det hele taget den store synder. Ifølge Stenalderkost-folket er vores krop ikke skabt til at nedbryde og fordøje kornprodukter. Blandt andet på grund af indholdet af lektiner* og fytiner*. Desuden består brød primært af kulhydrater, altså sukkerstoffer. 

En dagskost med stenalderkost kan for eksempel se således ud

Morgenmad: Æg og bacon, ingen brød.

Frokost: Pålæg uden brød, gerne grøntsager eller en salat med nødder og fed ost til.

Aftensmad: En stor bøf, grøntsager og en flødesovs rørt op med æggeblommer og eksempelvis champignon og tomater.

Dessert/mellemmåltid: Bær med fløde.

Masser af lys er en del af stenalderkost

Af andre gode råd kan nævnes: Bevæg dig hver dag, få lys og luft – og sov nok.

 

Skriv et svar