Slankekure

Spis meget protein og opnå vægttab

Vi kender alle det grundlæggende om energiindholdet i madvarer. Man bliver det, man spiser. Så undgå de tomme kalorier som hedder kulhydrater og undgå også fedt. Tilbage er altså kun protein, som er det sunde. Denne formulering er meget firkantet, men alligevel sværger mange eksperter til dette simple råd om kostplanlægning. Så i dag består de fleste slankekure af at spise masser af proteiner. Du kan se meget mere på den her gode hjemmeside, men her på siden bringer vi dig de grundlæggende råd.

 

Hvorfor virker kuren?

Mange slankekure og kostvejledere har i de senere år anbefalet, at overvægtige spiser mere protein og mindre kulhydrat. Samtidig gør Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen det klart, at vi i Danmark allerede får nok eller mere end nok protein, og de fleste af os faktisk indtager for få kulhydrater i form af fiberrige fødevarer. Det giver med rette anledning til en del undren eller forvirring. Under vægttab er det ikke kun fedt, din krop skiller sig af med. Du vil også miste lidt af dine muskler mv. Det er naturligt nok, men ved at spise nok protein og dyrke tilstrækkelig motion (især styrketræning), begrænser eller forhindrer du tabet af kroppens proteiner. Proteinrige føde-varer mætter lidt mere i forhold til kalorieindholdet sammenlignet med fedtrige fødevarer og føde-varer med mange raffinerede kulhydrater (altså fx slik, kager, brød af hvidt mel, almindelige morgenmadsprodukter o.l.). Det er denne mættende virkning af protein sammen med proteins evne til at øge forbrændingen en smule, der gør, at mange overvægtige anbefales at spise mere protein — ofte i form af kød eller andre animalske fødevarer.

Tab dig 10 kg på 20 dage

Overvægtige bør afprøve dette postulat. Protein slankekuren er inddelt i 4 faser.

 

1. fase

Angrebsfasen har til formål at introducerende dig for dine nye madvaner.

2 fase

Cruisefasen, er fasen hvor du opnår dit ønsket vægttab, man kan kalde det slankekurens hoved fase.

Varigheden af cruisefasen afhænger af hvor meget du vil tabe dig. Denne fase skal følges, indtil du har opnået det ønskede vægttab. I denne fase skifter man mellem dage kun med proteiner og dage med proteiner og grøntsager, med maks. 5 dage af hver. Man kan selv vælge om man vil tage fx 5 dage med proteiner, efterfulgt af 5 dage med proteiner og grøntsager. Vi anbefaler at man skifter hver dag, så man ikke bliver træt af, kun at spise proteiner flere dage i træk.

Man skal spise 2 spsk. havreklid om dagen i denne fase.

3 fase

Konsoliderende, denne fase hjælper dig med at holde vægten og stabiliserer dit vægttab. Det er meget vigtigt, at man fortsætter kuren i denne fase. Mange stopper, når de har tabt det antal kilo de ønskede, men det resulterer ofte i at man tager kiloene på igen. Man skal følge denne fase 10 dage for hvert kilo, man har tabt, så hvis man har tabt 10 kilo, skal man følge konsolidationsfasen 100 dage. Du kan nu spise grøntsager og proteiner hver dag.

Tilladt frugt

I denne fase kan man nu begynde at spise frugt, men kun en portion om dagen.

Den forbudte frugt

Man må spise alle typer frugt på nær: banan, vindruer, kirsebær og nødder. En portion svarer til fx et æble, en pære eller en appelsin.

Brød

Det er tilladt at spise 2 skiver brød om dagen. Undgå helst hvidt brød, specielt hvis du har tendens til nemt at tage på. Spis i stedet groft eller rugbrød.

Ost

Det er tilladt at spise en portion ost om dagen, svarende til ca. 40 gram. Osten skal være af den type man skærer og ikke smøreost og skimmelost. Hvis man kan undgå oste med stort fedtindhold, er det at foretrække.

4 fase

Permanente stabiliseringsfase, dette er den sidste og permanente fase, denne fase skal du følge resten af livet, og den vil hjælpe dig med at bibeholde dit vægttab for evigt. I denne fase må man kun spise fra 10 forskellige madgrupper, men man må spise så meget man vil.

Læs mere om slankekure baseret på protein på denne hjemmeside:

Hvis du selv har fulgt denne kur så lad os høre om dine erfaringer.

Billede: TipsTimesAdmin

Skriv et svar