Salat, pastasalat og kartoffelsalat
Salat
Hovedingrediensen i salat er salatblade. Salaten kan tilsættes alt fra agurk til jordbær, nødder, kød og ost. En let lækker salat kunne blandt andet bestå af:
- En håndfuld blandet salatblade
- Pinjekerner
- Cherrytomater
- Purløg
- Agurk i minitern
Salatbladene skylles grundigt og tørres så vaskevandet ikke ligger sig i bunden af salatskålen. Pinjekernerne ristes i en olie, der tåler høj varme. Det kan eksempelvis være olivenolie eller rapsolie. Cherrytomater skæres i halve og tilsættes. Purløg klippes fint og kommes i salatskålen sammen med agurk. Hvis du vil have en slankere udgave af denne salat, skal du undlade pinjekerner og olie. Men ellers kan du bare fylde på med grøntsager. Hvis du gerne vil have en salat, der mætter godt, kan du prøve at lave en linsesalat. Linser er spækfyldt med proteiner og mætter derfor godt.
Pastasalat
Hovedingrediensen i pastasalat er selvfølgelig pasta. Dertil tilsættes grønt eller kød efter behag. En let lækker pastasalat kunne blandt andet bestå af:
- Pastaskruer
- Blandet grønt (salat, agurk, tomat, majs, ærter, revet gulerod)
- Valnøddekerner
- Forårsløg
- Kød, fisk eller ost
De kolde pastaskruer kommes op i en skål. Salaten skylles grundigt og grøntsagerne tilsættes. Valnødderne ristes i oliven – eller rapsolie indtil de er gyldne. Fedtstof og eventuel for mørk farve gnides af i et rent viskestykke og valnødderne tilsættes salaten. Forårsløg skylles og hakkes fint. Kød, fisk eller ost tilsættes. Kød og fisk skal selvfølgelig være tilberedt, inden det tilsættes salaten. Jeg har fundet en side på internettet, med opskrifter på forskellige pastasalater, der er blandt andet en lækker rejepastasalat.
Kartoffelsalat
En kartoffelsalat behøver ikke være smurt ind i cremefraiche og mayonnaise for at smage godt. Det gælder bare om at bruge de rigtige ingredienser. Jeg har fundet en super lækker opskrift, som med garanti smager godt. Det er en kartoffelsalat med krydderurter.
Kartoffelsalat med krydderurter
Jeg har modificeret opskriften lidt, du skal bruge:
- 800 g små nye kartofler
- 2 rødløg, forårsløg eller andre løg
- ½ dl soltørrede tomater
- 2 dl friske ærter fra ærtebælge
- 1 dl sorte oliven eller andre oliven
- 2 håndfuld rucola eller anden lækker salat
- 1½ spsk. lys vineddike
- 3-4 spsk. rapsolie
- citronsaft
- 2-4 tsk. dijonsennep, gerne med estragon
- 2 spsk. frisk hk dild
- 2 spsk. frisk hk persille
- ½-1 spsk. frisk hk estragon
Når kartoffelsalaten er lavet, stilles den på køl indtil den skal spises. Husk at kartoflerne skal køle af inden de blandes med de øvrige ingredienser. Hvis du er på slankekur, kan du med fordel skære ned på mængden af kartofler og erstatte dem med andre typer grønt. Du kan også undlade olie og dressing.