Inspiration til kuren

Sådan sparer du kalorier – stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Det er mange år siden, jeg sidst har spist stuvet hvidkål. Jeg fik det ikke som barn, men smagte det første gang, da jeg arbejdede på et plejehjem. De ældre var vant til at spise det og jeg prøvede at smage hvidkålen. Jeg blev faktisk ret overrasket over smagen. Den var dejlig mild og rund. Desuden er det billigt og let at lave og smager helt fantastisk. Jeg begyndte at lave stuvet hvidkål selv derhjemme, jeg fandt ud af at lave det uden meget fedt og selvfølgelig også den originale opskrift med høj fedtprocent. Jeg kunne lide begge dele, så jeg vekslede lidt rundt mellem dem. Jeg fandt hurtigt ud af at muskatnød var en uundværlig ingrediens, men samtidig også en ingrediens man ikke skulle overdrive med. De fleste finder deres opskrifter på internettet efterhånden og mange af de kogebøger, der laves bliver ofte lagt ud online helt eller delvist. Denne opskrift jeg har fundet på hvidkål indeholder selvfølgelig muskatnød. Opskriften er set på familiejournalens hjemmeside og det er også der jeg har hentet inspiration til følgende:

Stuvet hvidkål opskrift du skal bruge

  • 800 gram hvidkål
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • 1 tsk. stødt muskat

I denne opskrift kan du bruge minimælk eller skummetmælk, når du er på kur. Du kan også bruge vand i stedet for mælk, det indeholder ingen kalorier. Jeg foretrækker, at lave opskriften på den originale måde og så spise en lidt mindre portion. Jeg er ikke så meget til alle disse kure, hvor man nærmest ikke må spise noget rigtig mad. Hvis jeg har lyst til at spise noget lækkert, så gør jeg det! Men så regulerer jeg mit indtag efter kalorietætheden i retten.

Sådan laver du din stuvede hvidkål

Snit hvidkål i strimler og damp dem i 5 minutter under et låg. Lav en jævning af noget af mælken og tilsæt resten af mælken i stuvningen. Lad den stuvede hvidkål koge i yderligere 5 minutter.

Dette kan du spare på

Hvis du gerne vil spare kalorier, kan du altid udskifte mælkeprodukter ud med vand. Men du skal blot være opmærksom på at mælk indeholder nogle sunde næringsstoffer, som du så skal have dækket andet sted fra. Hvis der er fedtstof i en ret, kan du altid halvere mængden, det er en god start.

Du kan finde mange flere gode, slankende opskrifter her.

Skriv et svar