Alt om slankemad

Klassisk tunmousse

Tunmousse

Den første tunmousse jeg fik, var en nytårsaften, det var en forret og den smagte fantastisk. Det er ikke lykkedes mig, at finde denne lækre opskrift igen, men jeg har fundet nogle der smager næsten som den. Jeg synes det vigtige ved en tunmousse er smagen selvfølgelig, men også en cremet konsistens. Jeg kan ikke lide de grove tunmousse og jeg synes en grov tunmousse minder mere om en tunsalat.

Når du slanker dig og bruger denne opskrift

Det er en klassisk misforståelse, at man ikke må spise lækker mad, når man er på kur. Men hvis man spiser mad med meget fedt, som fx i denne klassiske tunmousse, skal man blot tage mindre portioner end de andre. Alternativt kan man plotte sit kalorieindtag ind på madlog.dk og regulere resten af dagens kalorier, på denne måde er man sikret, at det endelig kalorieregnskab ikke bliver overskredet og derfor tager man ikke på ved at spise denne klassiske tunmousse, når man blot tager nogle forholdsregler.

Den klassiske tunmousse

Jeg plejer, at eksperimentere med opskrifterne og laver dem sjældent helt som opskriften foreskriver. Men alligevel synes jeg denne opskrift på tunmousse er værd at følge. Den er fundet på søndag.dk, du får den her:

  • 2 dåser tun i olie
  • 1 tsk revet løg
  • 100 mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 spsk tørrede dildspidser
  • Saft af 1 lille citron
  • Salt og peber
  • 5 blade husblas ( eller agar agar ) 
  • ¼ l piskefløde
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stort bundt kruspersille
  • 1 usprøjtet citron
  • Evt. krondild

Den serveres med flutes eller salat.

Sådan laver du din tunmousse

Denne vejledning er hentet på søndag.dk, men jeg har taget den med så du er sikker på at få lavet tunmoussen korrekt. Jeg har ikke altid held med at være alt for kreativ med denne opskrift. Du får vejledningen her: Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur. Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen, til du har en jævn og blød tunmousse. Smør en springform med olivenolie og hæld tunmousse i. Lad din tunmousse hvile i køleskabet til næste dag. Vend den færdige tunmousse ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.

Billede: Bálint Kléri (balintk)

Skriv et svar