Fedtfattige forretter, er det muligt?
Forretter uden fedt, er det muligt?
Ofte er forretter fede. Det er ikke altid man opdager, at forretten er fed. Fx lyder en agurkesuppe ret sund og slankende. Men mange opskrifter indeholder fløde, olie eller smør. Det er selvfølgelig tilsat for at udfordre og runde smagen af. Men suppen kan sagtens laves uden fedtstof. Det er værd, at huske, at fedtstof skal indtages hver dag også selvom man er på kur. Fedt er essentielt for kroppens overlevelse og nogle vitaminer kan ikke optages, hvis man ikke får fedt. Men fedt er desværre også en synder i forhold til kalorier og ofte får vi rigelig med fedt i kosten og kan som regel godt skære lidt ned på den og derved spare kalorier. Et andet sted man kan spare kalorier på er ved at reducere sukker eller kulhydrater. Det er jo i bund og grund det samme. Men kulhydrater behøver kroppen heller ikke blive overfyldt med. Overskydende energi sætter sig i fedtdepoter og derfor kan man med fordel skære ned for kulhydrater i opskrifter, det kan fx være ved at fjerne sukker.
Sukker i forretter
Sukker i forretter bliver ofte anvendt som et krydderi. Fx kan man i nogle supper med fordel smage suppen til med sukker. Men sukker er hurtige kulhydrater, som godt kan undværes når man er på kur. De får blodsukkeret til at stige hurtigt og falde hurtigt igen. Det er langt bedre, for dig der er på kur at vælge de sunde kulhydrater, det er eksempelvis de grove grøntsager og rodfrugter. Desuden indeholder rigtig mange kulhydrater vitaminer og derfor er det rigtig sundt at få dem.
Fedt i forretter
Fedt er også essentielt, det vil sige, vi skal dagligt have en hvis mængde fedt, for at kroppen fungerer tilfredsstillende. Selvfølgelig dør man ikke af at følge diverse kure og skære meget ned på fedt i perioder. Men fedt er nu en del af vores behov. Fedt indeholder mange kalorier og man bør altid vælge de sunde fedtsyrer. De er ofte i fisk, kerner, nødder eller olier.