Inspiration til kuren

Kuren mod oppustet mave

Hvorfor får man oppustet mave?

Døjer du også med oppustet mave? Grunden til dette er nødvendigvis ikke kun at man manglende motion og for megen tid på sofaen. Grundlaget for oppustet mave er udover for meget slik og for meget stress. Der er mange forskellige årsager til oppustet mave.

Spis som urmennesket

Mange kvinder døjer med problemet. Umiddelbart har man ikke problemet, når man står op om morgenen, men maven bliver mere og mere oppustet i løbet af dagen. Det kan skyldes en ophobning af affaldsstoffer i maven. Hvis man vil komme oppustetheden til livs, så kan løsningen være at leve og spise som urmennesket. Dette indebærer at man skal indtage rodfrugter, gørnt og nødder, en smule kød engang imellem og derudover dyrke rigeligt med motion.

Kend din kost

Du skal vide hvilken dele af din kost medvirke til din oppustede mave. Der er lange lister over hvilken slags mad kan give oppustethed, men et eksempel kan være bønner, fuldkornsbrød, mælk, og sodavand. Hvis du vil teste om nogle af disse madvarer er med til at give dig oppustet mave, så kan du starte med at fjerne enkelte af dem, og se om det hjælper. Hvis det ikke har hjulpet, så kan du prøve at frasortere andre madvarer som eventuelt kan være grunden til din ubehag.

Mindre måltider

Det kan også gavne dig at spise mindre måltider. Istedet for at spise de to til tre større måltider på en dag, så giv istedet maven mindre portioner, hvor den skal arbejde med mindre mængder af gangen. Dette kan afhjælpe din oppustede mave. Det kan også være gavnligt at spise stille og roligt, samt tygge maden grundigt. Dette glemmer man ofte i sin travle hverdag, men dette reducerer mængden af luft du får ned i maven.

Skriv et svar