Mors tips

5 must-haves til det slanke køkken

Når du skal tilberede sund mad til din slanke livsstil, er det afgørende, at du har grej i køkkenet, der gør det nemt og sjovt at kokkerere. Vi har fundet 5 ting til køkkenet, som du ikke kan være foruden. Få vores tips til, hvordan du gør det sjovere og nemmere at tilberede sund og lækker mad i dit køkken.

1. Bag i silikoneforme

Har du ikke allerede silikoneforme i dine køkkenskabe, kan det ikke gå hurtigt nok med at få det købt. Med forme i varmefast silikone sparer du på fedtet. Du behøver ikke længere smøre tærteformen eller brødformen med smør, inden du hælder dej deri. Silikoneforme gør det ikke bare nemmere for dig at bage – de hjælper dig også med at spare på fedtet.

2. Steg kun på slip-let pander

Har du en gammel pande, som skal smøres godt ind i olie eller smør for ikke at brænde på, er det med at få den skiftet ud med en slip-let pande. Her kan du nøjes med meget lidt – eller ingen – fedtstof. Det er både besparende, nemt og dejligt sundt. Så kan du stege løs med god samvittighed – helt uden stegesprøjt på køkkenfliserne.

3. Hav krydderurter i vindueskarmen

Krydderurter er fantastiske til at give smag og en essentiel del af det slanke, sunde køkken.  Med krydderurter foran dig i vindueskarmen kan du slet ikke lade være med at putte dem i maden – og det gør maden både sund og velsmagende. Hav et lille lager af de urter, som du bedst kan lide, stående ved hånden i små potter. Vander du dem flittigt, kan du have dem i månedsvis.

4. Skriv madplanen på væggen

Hæng en dekorativ kridttavle op i køkkenet. Her kan du skrive ugens madplan på. Det gør det nemmere for dig at holde dig til madplanen frem for impulsivt at lade din lyst til andre retter friste dig til at ændre kurs. Kridttavlen kan også bruges til at skrive indkøb på og efterlade hyggelige beskeder til de andre familiemedlemmer.

5. Væk med de store tallerkener

Det lyder måske banalt, men det har rent faktisk effekt. Serverer du mad på en stor tallerken, spiser du mere mad, end hvis du serverer mad på en mindre tallerken. Vær derfor god ved dig selv og anret på en mindre tallerken, når du gør aftensmaden klar. Beslut dig for, at dit måltid skal bestå af én portion, som er anrettet på en mindre tallerken. Så indtager du færre kalorier, og du kan spise med god samvittighed.

Skriv et svar