Inspiration til kuren

3 gode råd, når du laver slankemad

1. Spis sundt

Er du det hardcore kurmenneske, som helliger sig kure som for eksempel suppe-kuren, der strækker sig over syv dage, hvori du kun spiser supper, eller 5-2-kuren, hvor du spiser normalt i fem af ugens dage og kun spiser to måltider i de resterende to? Eller er du hyggekursmennesket, der løber i spredte intervaller med veninderne og med delvis succes forsøger at spare på tomme kalorier? Ligegyldigt hvilken kategori, du tilhører, er det nødvendigt at lægge en sund linje, hvis din slankemad skal føre til succes. Er du allerede godt i gang med kurene, er der her en guide fra Iform til 5-2-kuren og her en opskrift på sund, fedtfattig tomatsuppe fra vægttab.nu.

2. Følg kostråd

For at spise sundt, er det nødvendigt at vide, hvad det overhovedet vil sige. Nogle af de råd, du kan følge, er at spise sundt og varieret, bruge gode råvarer i din madlavning, fortrinsvis spise fedtfattige mejeriprodukter og grove kornprodukter, spise mindst 6 stykker frugt og grønt om dagen og spare på tomme og flydende kalorier i sukker og juice, alkohol og mælk. Herudover er det selvfølgelig et stort plus, hvis du kan få trillet dig selv ud fra sofakanten og dyrket motion regelmæssigt, ligegyldigt om det er på et løbebånd, en cykel eller i en hulahopring.

Dette er de 10 officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen:

–       Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv

–       Spis frugt og mange grøntsager

–       Spis mere fisk

–       Vælg fuldkorn

–       Vælg magert kød og kødpålæg

–       Vælg magre mejeriprodukter

–       Spis mindre mættet fedt

–       Spis mad med mindre salt

–       Spis mindre sukker

–       Drik vand

3. Forsøg dig med alternativ madlavning

Er du ved at kløjes i bønnespirer og linser og har du lyst til at brænde din lange række af slankekogebøger, er der måder at omgå slankemaden, så du ikke behøver at afskære dig selv fra dine yndlingsretter og lade dig nøje. Ud over de mange gode og inspirerende opskrifter, du kan finde på slankemad på sider som iform.dk, vægttab.nu og femina.dk, kan du også omarrangere de klassiske retter, så de får et sundere præg. Prøv for eksempel denne lækre opskrift fra Femina på flæskesteg med raddichiosalat, som kombinerer flæskesteg med salat lavet af æbler og raddichio, en salatplante som minder om rødkål og er lækker både i salater og grillet.

Skriv et svar