Opskrifter

Vælg den rette æblekage

I Danmark og USA samt andre lande med mange æbletræer har vi tradition for at lave mange forskellige slags æblekage. Æblerne skal jo anvendes inden de rådner, så æbler kan jo enten spises rå, de kan presses til saft, eller man kan spise dem i æblegrød eller i kager. De fleste har smagt mormors traditionelle æblekage, som har masser af lækkert knasende rasp og masser af flødeskum. Det smager herligt, men der er muligvis masser af kalorier i din æblekage, hvis du kun anvender de gamle traditionelle opskrifter. I dag findes der mange nye opskrifter at vælge imellem, idet vi ønsker fornyelse samt generelt en slankere mad. At lave en slank udgave af en æblekage er ikke særligt svært.

Mange former for variation af sin æblekage

Man kan nemlig variere opskriften så meget med forskellige krydde-rier samt ved at lave mange nye typer tilbehør. Især pynten kan man gøre meget ved, idet man kan anvende creme fraiche i stedet for den fedende flødeskum, men man kan også helt undvære flødeskum og creme fraiche og anvende en form for nøddeknas f.eks.  honningristet nødderasp bestående af pecannødder, pistachenødder og mandler. Desuden kan man tilføje spændende krydderier såsom kanel, citron eller kardemomme, eller man kan smelte lidt chokolade over din nybagte æblekage. Desuden kan man eventuelt servere æblekage med vaniljeis til, idet disse smager godt sammen. I Femina fandt jeg en side, hvor man kan finde opskrifter på alle typer af æblekage.

Slankende opskrift på æblekage

En typisk æblekage med kanelsmag til 8 personer består jo af følgende ingredienser: 100 g sukker 2 æg 100 g smeltet smør 100 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. kardemomme 3 æbler   PYNT: 4 spsk. sukker 2 spsk. kanel   KANEL-RICOTTA: 200 g ricotta 8 % fedt 1 tsk. kanel 2 spsk. flormelis 2 dl piskefløde pisket til skum 2 spsk. flormelis   Ved at halvere mængden af smør og sukker bliver kagen væsentligt slankere, og hvis man så udelader flødeskummet kan man egentligt nyde en rimelig sund og velsmagende kage med god samvittighed. Bemærk også at man har anvendt den fedtfattige ricotta frem for en federe creme fraiche eller fløde.

 

Skriv et svar