Tunmousse med grissini
Her vil jeg give jer en lækker opskrift på en sund og slankende forret, som består af tun samt grissini samt et par andre ingredienser, som giver udtryk for en sydlandsk ret, som egner sig til spansk tapas eller ved andre lejligheder. Man kan også kalde den for tun-dip, som de gør på søndag.dk, hvor jeg fandt denne lækre opskrift på tunmousse. Grissini er jo sprøde sticks, som minder om tynde miniflutes, som man dypper ned i forretten, som i dette tilfælde er en lækker hjemmelavet tunmousse. Denne slags retter er en perfekt aperitif til mange hovedmåltider, som både børn og voksne elsker. Børnene elsker små hapse-retter, og det er så hyggeligt at sidde over i længere tid eventuelt i selskab med et godt glas vin, så er weekend hyggen allerede på vej. At det så tilmed er både sundt og nærende er kun en ekstra herlig detalje ved denne tunmousse.
Hvad indeholder denne tunmousse?
2 dåser tun i olie
½ dl mayonnaise
½ dl creme fraiche
2 spsk kapers
1 tsk paprika
1 spsk citronsaft
Salt, peber
Ca. ½ dl mælk
Basilikum
Tilbehør: Grissini
Man kan eventuelt udelade mayonnaisen samt halvereandelen af creme fraiche, såfremt man ønsker at lave retten specielt sund, således den stadig smager cremet og lækker. Selve fremgangs-metoden er såre simpel, idet man blot blender hele molevitten og smager den til med krydderier, og selve konsistensen kan man jo regulere ved at tilføje en passende mængde mælk, og her bør man især anvende skummetmælk eller letmælk.