Tunmousse kan både være lækker og slankende
Tunmousse
Nytårsaften, hyggemiddage eller bare som forret- tunmousse er altid en succes! Linket jeg har indsat henviser til en masse forretter og mange af dem er også velegnede til familien, børn og hyggemiddage. Hvis du elsker tunmousse og har lavet det selv, kender du sikkert også til faldgruberne. Den kan blive for tynd, så den smatter helt ud. Den kan smage ”for meget af tun” og være for lidt cremet, den kan være for grov osv. En rigtig lækker tunmousse for mig, har en lækker konsistens. Den er cremet og fløjlsagtig i konsistens. Den har en afbalanceret smag og er krydret med enten citron, dild, salt eller peber eller alle dele. Jeg kan rigtig godt lide at eksperimentere med smagen og tilsætte noget jeg ikke plejer. Fx kan jeg finde på at udskifte citronen med en lime. Dilden udskifter jeg med persille osv.
Krydr din Tunmousse – gå på jagt
Krydr din tunmousse rigtigt og gå på jagt blandt de mange krydderier og krydderurter. Eller prøv fx at tilsætte avokado for at fremhæve den cremede konsistens. Friske cherrytomater smager også skønt i en tunmousse eller som pynt ved siden af sammen med citron og salat. Der er masser af måder, du kan krydre din tunmousse på.
Børn elsker at lave tunmousse
Hvis du vil have dine børn til at spise tunmoussen, så kan det være rigtig smart at lade dem være med til at lave den. Jeg plejer stort set altid få succes med at få børnene til at spise maden, når de selv laver den. Det eneste du skal gøre er at tænke lidt ud af boksen og det tror jeg de fleste mødre er vant til. Fx kan du i stedet for at stå i køkkenet, så tag alle ingredienserne ind til spisebordet. Lyt til børnenes ønsker også selvom de umiddelbart virker fjollede- dit barn ønsker måske agurk, gulerod eller pomfrit til tunmoussen. Tænk over hvordan i sammen kan få dette til at ske og du vil opdage der bliver spist op!