Opskrifter

Lækker roastbeef med basilikumcreme

Mange kendte lækre retter er desværre også lidt usunde, idet man har brede velsmagende fedtkanter på en T-bone steak eller en fed sovs til andestegen. Men det er stadigt muligt at lave et lækkert måltid uden en masse usunde fedtstoffer. Næsten alle elsker det rosastegte roastbeef kød, som er blødt og mørt, da der næsten ingen fedt eller ben er på sådan en steg. Serveres den med en salat er det faktisk en meget slankende delikatesse. Jeg fandt en opskrift på roastbeef med basilikumcreme i Ude og Hjemme, og den er nem at lave, og det er desuden et lækkert og meget sundt proteinrigt måltid. Roastbeef med basilikumcreme er et dejligt aftensmåltid, der består af det lækreste kød og en dressing næsten uden fedt. Man bør springe kartoflerne og den brune sovs over og holde sig til en sund salat eventuelt med grov flutes til.

Sådan tilbereder du en god roastbeef:

Man skal anvende følgende ingredienser til at bespise 3-4 personer:

  • 600 g roastbeef
  • 1 nip salt
  • Friskkværnet peber

Basilikumcremen består af følgende:

  • 1½ dl skyr
  • 1 dl yoghurt naturel 0,5 %
  • 1 stor håndfuld basilikumblade + lidt mere til pynt

Så det er altså meget få ting, man skal anvende til denne herlige ret. Man kan både grille en roastbeef eller placere den i ovnen, man skal blot huske, at den skal vendes ofte samt have meget svag varme, så det kan til gengæld godt tage flere timer at tilberede en roastbeef perfekt. Husk at lade den trække efter stegningen.

Fremgangsmåde:

Kom din roastbeef i en gryde med koldt vand i. Varmt vandet og kog den under låg i omkring 20 minutter. Tag nu roastbeefen op og dup den tør. Steg den færdig på en pande eller i en ovn. Når centrum stemperaturen er 55°-58°, er stegen rosastegt. Krydr bagefter med salt og peber og lad stegen hvile utildækket mindst 10-20 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.

Basilikumcremen laver man sådan her: Kør skyr, yoghurt og basilikum i en foodprocessor eller i en blender til en creme. Til sidst anrettes kødet på tallerkener. Hæld cremen over og pynt med basilikumblade.

Læs også den her klassiske men slankende opskrift på svensk pølseret.

Skriv et svar