Slankekure

Slankekur på den glutenfrie måde

Du har sikkert allerede hørt det tonsvis af gange – men du får den altså lige igen: en glutenfri diæt skaber ikke kun et vægttab, men også en langt større fornemmelse af velvære i kroppen, da de alt for store mængder gluten som indtages af den gennemsnitlige dansker, bliver renset ud af kroppen, hvortil den derfor får en kickstart!

Hvad går den ud på?

Det er et godt spørgsmål, som du selvfølgelig får besvaret. Gluten er et protein, der findes i primært hvede og rug, men også i alle andre velkendte kornsorter som spelt, byg osv. En del mennesker er allergiske overfor gluten eller er glutensensitive (og der bliver flere af dem) og er derfor nødsaget til at undgå mad lavet med glutenholdige produkter. Dog er der de seneste år sket en tendens til at  glutenfri kost  også er blevet populær blandt mennesker, der fint kan tåle gluten, fordi det menes, at man taber sig på glutenfri kost. På en glutenfri kost giver det derfor sig selv, at man undlader at indtage gluten.

Glutenfri kan ikke stå selv som slankekur

Hvad der dog er vigtigt at bemærke er, at en glutenfri kost ikke kan stå alene som slankekur, hvis ikke den bakkes op af et fornuftigt indtag af frugt, grønt og andet fiberholdigt mad – for med sukker og andre kulhydrater er man lige så vidt som inden den glutenfrie kur.  Så vil du gerne tabe dig med en glutenfri kost, er det vigtigt at basere din kost på mælkeprodukter med lavt fedtindhold, store mængder grøntsager, lidt frugt samt grove kulhydrater som ris og quinoa. Dette er vigtigt, da kroppen ofte bliver bedre til at benytte de næringsstoffer den får ind, som en effekt af at den pludseligt får en stor mængde næring i form af glutenholdige produkter taget væk.

Fordele

  • Begrænset mængde af usunde olier: En fordel ved en glutenfri kost er, at man kommer til at udelade usunde olier fra din kost. Disse olier vil være dem, der bruges til fremstilling af gluten holdige fødevarer såsom brød, donuts og kager. Dette vil være sundere for din krop, og du vil med garanti være sundere end én på glutenholdig kost.
  • Lavere kolesterol i kroppen:  Med denne kost får man et lavere kolesterol, som følge af lavt fedtindtag, på grund af manglende gluten produkter i kosten, da deres forberedelse går hånd i hånd med smør, olier osv. Mennesker på glutenfri kost har formindsket risiko for hjertesygdomme og derfor et sundere hjerte.
  • Vægttab:  Vægttabsresultater ses, da der under sådan en diæt er et fravær af stivelsesholdige fødevarer. Det giver derfor en mindre forekomst af kulhydrater, som omdannes til glykogen, som er lagret i kroppen som fedt.

Familiejournalens hjemmeside kan du læse mange gode råd og guides til slankekure.

Så kom i gang og god fornøjelse!

Billede: Andrea_Nguyen

Skriv et svar